Google+

Curtea Constitutionala a decis: Examinarea medicala a soferilor prinsi bauti la volan NU incalca dreptul la viata privata

Examinarea medicala a soferilor prinsi bauti la volan nu incalca dreptul la viata privata. Decizia vine dupa ce o sesizare in acest sens a fost depusa la CC de catre avocatul unui barbat din Balti. Acesta sustine ca ii este incalcat dreptul la viaţa privata, atunci cand soferii sunt obligati sa fie examinati medical.

 

 "Acesta consideră că îi este încălcat dreptul la viaţa privată, atunci când şoferii sunt obligaţi să fie examinaţi medical. Dosarul şoferului a fost trimis în judecată de către Procuratura din BĂLȚI pentru că a refuzat să fie examinat medical, după ce a fost testat alcoolscopic, la faţa locului.


Însă, la examinarea medicală, este obligatorie colectarea probelor biologice, fapt cu care autorul sesizării nu este de acord. Iar în cazul refuzării examenului medical, Codul Penal impune pedeapsa de 11.000 – 13.000 lei. 


Refuzul, împotrivirea sau eschivarea conducătorului mijlocului de transport de la testarea alcoolscopică, de la examenul medical în vederea stabilirii stării de ebrietate şi a naturii ei sau de la recoltarea probelor biologice în cadrul acestui examen medical     se pedepseşte cu amendă în mărime de la 550 la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 3 la 5 ani”, se arata in sesizarea depusa la CC.

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn