Google+

De cel putin 120 de ani, in aceasta perioada, nu a mai nins asa. Peste 230 de sate au ramas fara curent electric si s-au produs circa 20 de accidente - VIDEO

De cel putin 120 de ani, in aceasta perioada, nu a mai nins asa. Peste 230 de sate au ramas fara curent electric si s-au produs circa 20 de accidente - VIDEO
Embed:

Moldova nu a mai vazut o astfel de zapada in aprilie de mai bine de un secol. Meteorologii spun ca ultima data un fenomen similar a fost inregistrat acum 120 de ani. Dimineata, peste 230 de sate au ramas astazi fara curent electric si s-au produs circa 20 de accidente.


Aceste imagini au fost surprinse astazi de un sofer pe o sosea din raionul Cantemir. Din cauza stratului de zapada care s-a asternut pe drum, masinile nu au mai putut inainta si au ramas blocate in nameti.S-a circulat astazi cu dificultate si in raionul Causeni, pana cand o autospeciala a curatat drumul. 

 

"Am 60 de ani, dar inca nu am vazut asa ceva sa ninga la sfarsitul lunii aprilie."

"Foarte greu." 

 

Unii oamenii au fost nevoiti sa astepte ore bune in statii pentru a ajunge acasa.

 

"Iaca asteptam microbuzul nici nu stiu daca va veni sau nu."

"Dumnezeu ne ia, dumnezeu ne da." 

 

Tot in Causeni, zeci de tiruri au stationat pe marginile soselor pentru ca nu s-au mai putut urni din loc. Potrivit politiei, astazi dimineata din cauza ghetusului s-au produs peste 20 de accidente rutiere, iar pompierii au fost nevoiti sa scoata din santuri mai multe masini, care au derapat de pe sosea. 

 

"Dimineata se circula greu. Eu am pneuri de vara."

 

La Soroca insa a fost lapovita. In total pe sosele din tara au intervenit peste 120 de autospeciale, fiind imprastiate peste 450 de tone de material antiderapant. Potrivit ministerului Transporturilor se va interveni si la noapte.

 

Serviciul Situatii Exceptionale sustine ca la moment inca 180 de sate din 17 raioane raman fara curent electric. Din cauza ninsorii astazi a fost dat peste cap si traficul aerian. Mai multe aeronave au aterizat si au decolat cu intarziere. Potrivit serviciului de Presa al  Aeroportului, companiile au decis sa amane pentru cateva ore zborul, asteptand ca vijelia sa se domoleasca.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn