Google+

Defrisarea copacilor uscati de pe strazile capitalei ii nemultumeste pe unii oraseni. Oamenii spun ca sunt taiati nu doar arborii batrani, dar si cei tineri. Ce spun cei de la Spatii Verzi - VIDEO

Defrisarea copacilor uscati de pe strazile capitalei ii nemultumeste pe unii oraseni. Oamenii spun ca sunt taiati nu doar arborii batrani, dar si cei tineri. Ce spun cei de la Spatii Verzi - VIDEO
Embed:

Defrisarea copacilor uscati de pe strazile capitalei ii nemultumeste pe unii oraseni. Oamenii spun ca sunt taiati nu doar arborii batrani, dar si cei tineri. Muncitorii de la Spazii verzi afirma, insa, ca sunt pusi la pamant doar copacii batrani, iar in locul lor vor fi plantati alti arbori.

 

Cu instrumentele necesare in maini, muncitorii de la Spatii Verzi defrisau astazi copacii uscati de pe strazile Ion Creanga si Vasile Lupu din sectorul Buiucani. Lucrarile au inceput inca la inceputul acestei luni, iar pana la sfarsitul lui iulie, 17 strazi vor fi curatate de arborii batrani si bolnavi.

 

“Copacii sunt foarte rai, de aceea si ii dam jos. Daca nu ii vom da jos, vor provoca incomoditati pentru masini.”

 

“Luam ca sa nu anine alti copaci sau sarme.”

 

 Unii trecatorii spun ca e nevoie ca arborii uscati sa fie taiati. Unii, insa, sustin ca muncitorii defriseaza si copacii verzi.

 

“Daca copacul acesta o sa cada, cata lume o sa moara, foarte bine fac de mult asta trebuiau sa faca.”

 

“A doua zi trec pe aici si le taie, dar de ce? Nustiu, nu inteleg vor sa faca o constructie. Dar erau copaci normali verzi.”

 

“De curatat trebuie de ingrijit tot trebuie, iar aceasta metoda este cea mai usoara, de a defrisa si gata. Nu-i copac, nu este problema.”

 

 Responsabilii de la Spatii Verzi dau asigurari ca inainte de a incepe lucrarile, au ales strazile cu cei mai multi copaci uscati si ii defriseaza doar pe acestia.

 

Galina LEAHU, SEF-ADJUNCT, ASOCIATIA SPATII VERZI:Lucram la retezarea sau la taierea ramurilor doar celor uscate, celor avariate, si a arborilor care sunt in totalitate uscati sau au scorburi profunde si nu pot fi lecuiti care urmeaza sa fie defrisati.”

 

 In locul copacilor care vor fi taiati, vor fi plantati arbori tineri, sustin reprezentantii de la Spatii Verzi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn