Google+

Demiterile CMC au fost in van, iar functionarii ar putea reveni in fotoliile lor. Secretarul sedintei, fara semnatura caruia deciziile nu pot intra in vigoare, spune ca NU va contrasemna actele - VIDEO

Demiterile CMC au fost in van, iar functionarii ar putea reveni in fotoliile lor. Secretarul sedintei, fara semnatura caruia deciziile nu pot intra in vigoare, spune ca NU va contrasemna actele - VIDEO
Embed:

Demisiile de ieri de la CMC au fost in van, iar functionarii dati afara ar putea reveni in fotoliile lor. Secretarul sedintei, fara semnatura caruia deciziile nu pot intra in vigoare, spune ca nu va contrasemna documentele. Chiar si asa, primarul capitalei afirma ca va contesta deciziile in instanta.

 

Dorin CHIRTOACĂ, PRIMAR CHIŞINĂU: ”Sunt decizii politice. Sau ele nu vor fi contrasemnate de presedintele sedintei si secretar, sau daca vor fi, noi le vom ataca in instanta. Noi am mai avut asa situatii in 2008-2009, comunistii i-au demis, instanta i-a restabilit.”


Deciziile trebuie semnate de presedintele sedintei, care este socialistul Maxim Lebedinschi si de secretar - Alexandra Motpan, sefa directiei administratie publica locala a primariei.


Alexandra MOȚPAN, SECRETAR ŞEDINȚĂ CMC”Eu am spus si ieri, nu voi contrasemna aceasta decizie.”


Maxim LEBEDINSCHI, PREŞEDINTE ŞEDINȚĂ CMC: ”Eu voi semna decizia, pentru ca ea este perfect legala. Daca dna secretar nu va semna, noi vom discuta actiunile noastre ulterioare.”


Potrivit legii privind administratia publica locala, primarul este cel care poate decide demiterea functionarilor din primarie, in timp ce legea cu privire la statutul municipiului Chisinau ofera acest drept CMC. Tot la sedinta de ieri a fost demis si pretorul sectorului Centru, Oleg Poiata.

 

Pentru demisia sefului directiei transport Igor Gamretchi au votat ieri 19 consilieri PSRM, 5 PPEM, 2 comunisti, consilierul Ilian Casu de la Partidul lui Renato Usatii si consilierul independent Ion Stefanita.

 

Gamretchi este seful directiei Transport din mai 2013. Acesta a fost coleg de clasa cu primarul capitalei, Dorin Chirtoaca. Alesii locali au invocat, intre altele, implicarea lui Igor Gamretchi intr-o licitatie dubioasa privind amenajarea locurilor de parcare in capitala. La sfarsitul anului trecut consilierii PSRM au acuzat autoritatile locale ca ar fi incheiat un contract cu o firma din Austria, care nu va investi nimic, ci doar va percepe taxe de la soferi. In bugetul capitalei ar veni doar 10 la suta din venit, prejudiciul fiind de 1 miliard de lei. Seful Directiei Transport Igor Gamretchi a negat acuzatiile, precizand ca firma ar urma sa investeasca in soft si locuri de munca, dar si intretinerea parcarilor.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn