Democratii ar urma sa organizeze duminica o manifestatia in centrul capitalei, despre care evita sa vorbeasca. Purtatorul de cuvant al Partidului Democrat a spus ca nu detine nicio informatie despre eveniment, in timp ce reprezentantii primariei sustin ca Piata Marii Adunari Nationale a fost rezervata pentru data de 21 octombrie de PD. Astazi acolo a fost deja instalata o scena imensa cu sigla democratilor.

Publicat:17.10.2018, 17:33

In timp ce astazi centrul capitalei a fost blocat, in Piata Marii Adunari Nationale a aparut, ca din senin, o scena imensa cu numeroase instalatii si boxe. A fost adus si un baner de culoare albastra, cu trei trandafiri rosii si inscriptia: PDM pentru Moldova. 

Iar purtatorul de cuvant al primariei ne-a spus ca deja a fost semnata o dispozitie prin care municipalitatea a acceptat cererea democratilor de a rezerva Piata Marii Adunari Nationale, pentru ziua de 21 octombrie, intre orele 8 si 21. Mai mult, in cererea PD-ului se mentioneaza ca la manifestatie ar urma sa participe in jur de 60 de mii de oameni.

Vadim Branzaniuc ne-a spus ca daca numarul de participanti va fi atat de mare, atunci traficul rutier va fi sistat in Piata Marii Adunari Nationala si redirectionat pe strazile adiacente. Nu este clar de ce dispozitia primariei deocamdata nu poate fi gasita pe site-ul instituiei.

Purtatorul de cuvant al democratilor ne-a spus ca nu stie daca duminica va avea loc vreo manifestatie. Vitalie Gamurari nu ne-a mai raspuns ulterior la telefon pentru a ne oferi si alte detalii. Anterior, fiind intrebati daca vor organiza duminica vreun eveniment, reprezentantii PD-ului nu au raspuns clar.