In ultimele luni, deputatul democrat Constantin Tutu anunta pe retelele de socializare ca a contribuit la reparatia mai multor strazi din suburbiile Chisinaului. " Suburbiile capitalei ar trebui sa fie o prioritate pentru cei care conduc Primaria Chisinau, nu sa-si aminteasca de aceasta centura de aur a orasului doar in timpul campaniei electorale, cand au nevoie ca de aer de votul acestor cetateni pentru a ajunge Primar", declara Tutu pe retelele de socializare. Ce nu spune alesul poporului in declaratiile publice e ca realizarile cu care se lauda alesul poporului sunt facute din banii cetatenilor, scrie ZdG.md.

Publicat:20.11.2018, 12:50

Începând cu luna iunie 2018, deputatul Constantin Tutu si-a atribuit reparatia a cel putin opt strazi din orasul Durlesti. Din postarile sale pe retelele de socializare, dar si de pe pagina de facebook a Partidului Democrat din orasul Durlesti, aflam ca la initiativa deputatului ar fi fost reparate strazile Caucazului, Dimo, Toma Alimos, Testemitanu, V. Alecsandri, Valea Babei, Plopilor si Cismelelor. Lucrarile de reparatie ar fi început la initiativa deputatului Tutu, dupa ce localnicii i-au solicitat acest lucru, afirma Constantin Tutu pe retelele de socializare.

Am contactat-o telefonic pe primara de Durlesti, Eleonora Saran, pentru a afla din ce surse sunt reparate drumurile si care este aportul concret al deputatului democrat, Constantin Tutu. Eleonora Saran s-a aratat nedumerita ca este telefonata referitor la acest subiect si ne-a sugerat sa-i adresam întrebarile deputatului Constantin Tutu. La insistenta reporterului, am aflat ca strazile sunt, de fapt, reparate din bani publici, iar deputatul Tutu ar fi cel care „participa la discutiile cu cetatenii, si convinge institutiile publice responsabile sa ofere finantare”.

Referitor la reparatia strazii Caucazului din Durlesti, Eleonora Saran sustine ca proiectul a fost sustinut pentru finantare în Consiliul Municipal Chisinau si la Ministerul Economiei si Infrastructurii Drumurilor, Constantin Tutu fiind cel care ar fi mers „personal” si ar fi demonstrat ca „este nevoie ca aceasta strada sa fie reparata”.

[...]

Câti bani publici au fost alocati pentru reparatia strazilor din Durlesti

Seful directiei transport public si cai de comunicatie din cadrul Primariei mun. Chisinau, Vitalie Butucel, a declarat pentru Ziarul de Garda ca reparatia drumurilor din orasul Durlesti tine de competenta autoritatilor locale. „Ce tine de strada Caucazului, o parte din bani au fost din bugetul municipiului, Consiliul Municipal a alocat circa 30% din tot proiectul”, a declarat Butucel.

La 15 iunie 2018, Constantin Tutu anunta „cu mândrie” începerea lucrarilor de reparatie a strazii Caucazului din orasul Durlesti: „Suburbiile capitalei ar trebui sa fie o prioritate pentru cei care conduc Primaria Chisinau, nu sa-si aminteasca de aceasta centura de aur a orasului doar în timpul campaniei electorale, când au nevoie ca de aer de votul acestor cetateni pentru a ajunge Primar. Personal, cu locuitorii din Durlesti am avut zeci de întâlniri si de fiecare data toti oamenii ma rugau sa ma implic si sa fac posibila repararea strazii Caucazului. Astazi pot sa anunt cu mândrie ca strada Caucazului se afla în reparatie. În continuare ma voi implica si împreuna cu echipa PDM voi face tot posibilul ca si locuitorii altor suburbii sa se poata bucura de un trai mai bun”.

[...]

Reparatia drumului de acces spre comuna Bacioi, motiv de PR electoral

Pe lânga strazile reparate din or. Durlesti, Constantin Tutu si-a atribuit pe retelele de socializare si reparatia drumului de acces spre comuna Bacioi. La 23 octombrie 2018, deputatul a transmis un demers catre Nistor Grozavu, viceprimarul mun. Chisinau, prin care îi solicita acestuia implicarea în rezolvarea problemei privind reparatia drumului de acces în comuna Bacioi si identificarea resurselor necesare pentru realizarea lucrarilor de reparatie.

La doar o saptamâna distanta, pe 30 octombrie, Constantin Tutu anunta pe pagina sa de Facebook ca drumul de acces spre comuna deja se repara si le multumea autoritatilor municipale pentru „receptivitate si pentru ca au raspuns pozitiv demersului sau” (n.r.: din 23 octombrie).

Seful directiei transport public si cai de comunicatie din cadrul Primariei mun. Chisinau, Vitalie Butucel, a declarat ca la baza deciziei de a repara drumul de acces spre comuna Bacioi a stat problema lipsei transportului public în zona respectiva, semnalata de catre locuitori. Vitalie Butucel a refuzat sa comenteze declaratiile deputatului Constantin Tutu: „Pe fiecare îi vizeaza. Daca au fost înregistrate anumite demersuri, eu pot sa verific sa va spun”.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD