Google+

Descinderi PCCOCS la o scoala profesionala din capitala. Directorul, banuit de trafic de copii: trimitea elevii la stagii de practica, iar banii munciti de acestia, in mare parte, si-i insusea- FOTO si VIDEO

Descinderi PCCOCS la o scoala profesionala din capitala. Directorul, banuit de trafic de copii: trimitea elevii la stagii de practica, iar banii munciti de acestia, in mare parte, si-i insusea- FOTO si VIDEO
Embed:

Trimitea elevii la stagii de practica, iar banii munciti de acestia, in mare parte, si-i insusea. Sunt acuzatiile pe care procurorii le aduc directoarei unei scoli profesionale din capitala. Femeia a fost retinuta, asa ca nu am reusit sa aflam ce are de spus. In schimb colegii o apara si sustin ca a facut totul cum se cuvine.

 

Oamenii legii au descins inca de la primele ore ale diminetii in cabinetul femeii banuite de exploatare prin munca a minorilor.

 

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV: “Cat au tinut perchezitiile, reteaua wifi a institutiei a fost blocata pentru ca cei peste 700 de elevi sa nu aiba acces la internet, iar la un moment dat directoarea scolii a avut nevoie de ingrijiri medicale.”

 

 Maria CATARAGA, FELCER SCOALA PROFESIONALA NR 2: “Are o criza hipertonica. -Ce inseamna asta? - Asta inseamna ca i s-a ridicat tensiunea arteriala. -I-ati administrat medicamente? - Da.”

 

Directoarea scolii este suspectata ca in vara anului 2017 ar fi trimis un grup de elevi, minori la un stagiu de practica pe litoralul romanesc. Acestia, insa, nu ar fi primit salariul integral pentru munca prestata. In plus au fost tinuti in conditii rele. 

 

ELEVA PLECATA LA MUNCA: “Cand am ajuns acolo, cu totul alte conditii, am lucrat 12 ore, am dormit cate zece in camera, mancarea foarte rea, mancare alterata.

 

 Adolescenta spune ca ar fi fost impusa de sefa institutiei sa scrie o declaratie in care sa spuna ca este multumita de felul cum a decurs stagiul de practica. Oamenii legii spun ca elevi de la scoala respectiva ar fi fost trimisi si la Dubasari la munca si au patit la fel. Colegii directoarei sar in apararea acesteia. 

 

Ilie PADURET, PROFESOR DE CHIMIE SP NR 2: “E normal ca niste elevi sa cunoasca alte scoli de peste hotare, sa fie un schimb de experienta. Nu putea directoarea sa ia bani din buzunarul copilului.”

 

 Acum, femeia risca pana la 20 de ani inchisoare. Cazul a ajuns in vizorul oamenilor legii dupa ce mai multi elevi si profesori au trimis o petitie la Ministerul Educatiei in care au semnalat abuzuri.

 

Directoarea institutiei a fost anterior concediata din functie dupa ce ar fi fost sanctionata disciplinar cu mustrare aspra, dar nu am reusit sa aflam pentru ce. Ulterior, demisia sa a fost anulata prin judecata, iar ea a revenit la locul sau.

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn