Google+

Desi autoritatile au anuntat ca iarmaroacele de sezon pot fi deschise, locurile raman deocamdata pustii, iar comerciantii vand in continuare in spatii neautorizate. Cum explica autoritatile acest lucru - VIDEO

Desi autoritatile au anuntat ca iarmaroacele de sezon pot fi deschise, locurile raman deocamdata pustii, iar comerciantii vand in continuare in spatii neautorizate. Cum explica autoritatile acest lucru - VIDEO
Embed:

Desi autoritatile au anuntat ca iarmaroacele de sezon pot fi deschise, locurile raman deocamdata pustii. In schimb comerciantii vand in continuare in spatii neautorizate. Cel mai probabil, multi nici nu vor veni la targuri pentru ca acolo trebuie sa aiba autorizatie si aparat de casa.


Iarmaroacele declarate deschise ieri de primarie, astazi sunt… inchise. Pe strada Independentei, in locul destinat targului am gasit doar o ghereta care se afla acolo de cativa ani. 

 

“Noi vindem produse care le crestem in gradina noastra, dar o parte le cumparam. Avem foarte multi clienti.”

 

Desi vanzatoarea spune ca are permisiune de la pretura, lucreaza fara un aparat de casa. 

 

“Bonul nu se da. In curand vom lucra cu aparat de casa, deja l-am cumparat.” 

 

 In schimb, pe acest trotuar situat la cateva sute de metri de la piata, zeci de batrani veniti de la tara si-au organizat propriul targ. Matusa Maria din Bacioi spune ca sta de cateva ore aici ca sa-si vanda ceresele.

 

“Cu 20 lei, dar nimeni nu vrea sa le ia si sunt bune nu sunt stropite sunt de casa, fac un ban caci ce pensie ne da noua.”

 

 “Salata Leustian, reusiti da faceti bani? -60 , 70 de lei pe zi, eu muncesc.” 

 

 Varsnicii spun ca stau cu frica in san pentru ca sunt alungati deseori de politisti. Cu toate acestea continua sa-si expuna marfa aici ca sa mai castige un ban. 

 

“Ne alunga ce sa facem, e munca noastra.”

“Pe unde ne mai fugereste pe unde nu.”

 

 Pretorul sectorului Botanica, spune ca amenajarea targurile inca nu a inceput, iar numarul celor care au solicitat sa le fie eliberate autorizatii pentru a putea vinde este destul de mic. 

 

Oleg RATOI, PRETOR BOTANICA: “Dispozitia se refera doar la bastinasi care produc in gradinelor sau agenti economici insa nu au voie sa cumpere de undeva si sa vanda, citrice nu au voie sa vanda.”

 

 Regula spune ca cei care doresc sa-si vanda fructele si legumele la targurile special amenajate trebuie sa aiba un aparat de casa, altfel risca sa fie amendati. 

 

Oleg RATOI, PRETOR BOTANICA: “Trebui un certificat sanitar. Trebuie sa se adrese la pretora, sa-i eliberat actele.”  

 

Desi nu au nicio siguranta ca produsele cumparate in mijlocului drumului sunt bune, multi oraseni isi umplu pungile aici pentru ca le este mai aproape de casa. Iarmaroacele ar urma sa fie deschise pana pe 30 noiembrie conform dispozitiei semnate de primarul interimar Ruslan Codreanu.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn