Google+

Autobuzele expuse in PMAN vor sta acolo exact pana in ziua alegerilor. Nu se stie, insa, daca vor fi cumparate, pentru ca o alta firma care a fost descalificata de la licitatie spune ca va contesta decizia - VIDEO

Autobuzele expuse in PMAN vor sta acolo exact pana in ziua alegerilor. Nu se stie, insa, daca vor fi cumparate, pentru ca o alta firma care a fost descalificata de la licitatie spune ca va contesta decizia - VIDEO
Embed:

Desi nu au fost cumparate inca, autobuzele noi vor sta ca la expozitie in centrul capitalei exact pana in... ziua alegerilor. Primaria spune ca asta nu are nicio legatura cu parlamentarele, ci ca asa a cerut firma care le-a adus. Compania confirma, dar nu explica de ce este nevoie de asta. Intre timp, firma de la Bucuresti care sustine ca a fost descalificata pe nedrept la licitatie anunta ca va contesta rezultatele concursului.

 

Autobuzele Isuzu de model Euro 6, aduse sambata dimineata in Piata Marii Adunarii Nationale, vor sta acolo in vazul tuturor pana duminica, atunci cand lumea este asteptata la vot. Acestea nu apartin inca primariei si nu a fost incheiat un conctract, iar autoritatile municipale spun ca initiativa de a le expune acolo apartine companiei.

 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: „El a depus declaratie prealabila, noi nu avem dreptul legal de a refuza sau a permite. Foarte multe lucruri se intampla in perioada alegerilor, eu, ca manager m-am asigurat sa se intample ca in alti ani ca avem bani pe conturile primariei dar nu i-am cheltuit.” 

 

„-Daca nu va fi semnat contractul, ele vor fi duse inapoi? -Asa reiese, pentru ca nu avem relatii conctractuale.”

 

Vehicule ar urma sa devina proprietate a primariei si, deci, sa circule pe strazi, dupa ce va fi semnat un contract cu firma din Turcia care a castigat licitatia. Acest lucru, insa, nu poate fi realizat, deocamdata deoarece compania din Romania, “Truck and BUS”, descalificata din concurs se pregateste sa depuna astazi o contestatie, acuzand autoritatile de la Chisinau ca ar fi descalificat-o pe nedrept.

 

Silvia COLACEA, DIRECTORUL EXECUTIV AL COMPANIEI: „Avocatii astazi depun, vom depune si o plangere penala.”

 

Primaria sustine ca nu si-a propus ca scumpere cele mai ieftine, ci cele mai calitative autobuze, iar argumentele firmei din Romania nu sunt intemeiate. Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: „Celalalt ofertant la componentele de baza a oferit garantie de 6 luni. Scrie intr-un aliniat ca ofera garantie de 2 ani, dar la componenta acumulatorului, uleiui, franei doar 6 luni. Noi am cerut cifra de afaceri pe ultimii doi ani sa fie doua miloane de euro, el ne-a adus, extras din capitalul social demostrand ca are patru miloane de euro.”

 

Reprezentantii companiei din Bucuresti il contrazic, insa, pe primarul interimar.

 

Silvia COLACEA, DIRECTORUL EXECUTIV AL COMPANIEI: „Celalta firma nu venea nici cu o garantie la componentele de baza.”

 

Functionarii de la primarie nu au stabilit deocamdata rutele pentru cele 31 de autobuze, daca acestea vor ajunge sa circule prin oras, dar spun ca prioritate au strazile Albisoara, Nicolae Testemiteanu, Nicolae Milescu-Spataru si Maria Dragan.

 

Licitatia pentru aceste autobuze, pentru care au fost alocati 80 de miloane de lei, a fost castigata de dealer-ul din Chisinau al unei companii din Turcia. Portalul mold-street a scris ca firma este inregistrata in off-shore, mai exact, in regiunea separatista Cipru de Nord.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn