Magistratii de la Judecatoria Rascani le-au schimbat masura de arest celor trei politisti retinuti in cazul lui Andrei Braguta. Din izolator, cei trei isi vor petrece urmatoarele 30 de zile in arest la domiciliu.

Publicat:22.09.2017, 11:44

Dupa 20 de zile petrecute in izolatorul CNA, cei trei politsti banuiti ca l-ar fi maltrat pe Andrei Braguta au mers astazi acasa. Magistratii de la judecatoria Rascani le-au schimbat masura de arest. Astfel ca politistii isi vor petrece urmatoarele 30 de zile in arest la domiciliu. Atat avocatul politistilor cat si banuitii nu au comentat decizia instantei.

Procurorii spun ca vor contesta decizia, intru-cat au prezentat suficiente probe pentru a fi inchisi in izolator. Iar in arest la domiciliu politistii banuti s-ar putea eschiva de la ancheta, spun procurorii. Ieri acestia au depus o cerere pentru eliberarea lor din functie. Tot ieri procurorii au anuntat ca 10 politisti au primit statul de banuit in cazul mortii lui Andrei Braguta.

PROCURORUL DE CAZ: "A fost modificata masura preventiva, adica s-a aplicat arestul la domiciliu. O sa facem cunostinta cu incheierea judecatoreasca si o sa vedem daca contestam sau nu decizia.

Noi consideram ca am adus probe suficiente pentru a le fi prelungit mandatul de arest in izolator. A fost inaintat demers privind suspendarea din functie a celor 3, insa deocamdata nu avem niciun rezultat."

Andrei Braguta a fost retinut acum o luna pentru ca s-a luat la harta cu politistii, care l-au amendat pentru depasirea limitei de viteza. La 10 zile de la arest, Braguta s-a stins in conditii suspecte, iar parintii afirma ca fiul lor a murit din cauza loviturilor, in timp ce autoritatile sustin ca a decedat de pneumonie. Familia barbatului spune ca se va adresa la CEDO.