"El spune prostii. Poate pe dansu sa-l tratam. Pneumoniile nu sunt cele mai scumpe cazuri, sunt maladii mult mai costisitoare." Asta spune directorul Spitalului Clinic Municipal de Copii, Stefan Calancea, vizat in postarea lui Mihai Stratulat.

Publicat:11.07.2018, 13:31

Stefan CALANCEA, DIRECTOR SPITAL CLINIC MUNICIPAL DE COPII NR. 1, STR. SERGHEI LAZO: "Le-am citit acuzatiile si am ramas foarte dezamagit, fiindca avem colegi care nicio zi nu au activat in institutiile publice si nu are idee in baza la ce noi activam. Asa cum trateaza toata lumea copiii, asa ii tratam si noi.

Noi suntem verificati de 2-3 ori pe an de catre expertii de la compania Nationala de Asigurare in Medicina. 99 de % din toate fisele sunt calitative. Noi nu lucram pentru bani, noi lucram pentru rezultatul final. Noi deservit copiii de la o luna pana la 9 ani.

Is copii mici, suntem unica institutie din RM. Noi acum deservim nu doar copiii din capitala, dar si din regiune. Pentru a stabili un diagnostic,  noi dispunem de 2 laboratoare, avem aparataj performant. Avem aparataj radiologic digital.

Diagnosticul se pune in baza examinarilor. Noi avem catedra. Practic 100 de copii sunt in prima zi sau maxim a doua zi vazuti de membrii catedrei. 

Vreau sa va spun ca nu e cel mai scump caz pneumoniile, sunt maladii mult mai costisitoare. Ca sa pui un diagnostic acolo se cere nu doar aparataj, dar si putina minte. Avem specialisti care lucreaza de 45-50 de ani in spital.

La noi 95 de % pleaca cu insanatosire acasa. Ei vin la noi intr-o stare foarte grava. Noi nu ii tinem aici de dorul.... Nu este intentia noastra de a face bani cu orice pret, pentru ca acestia sunt copiii nostri. Autorul isi face o imagine murdara de denigrarari.

Asta nu e primul caz. El are niste apucaturi. Am avut asa cazuri, mi se pare ca si acum avem o femeie care s-a tratat la el si acum a venit in stare grava la noi. El in majoritatea cazurilor consulta oamenii prin telefon.

Noi am avut un caz cand copilul era in convulsie in sectia de reanimare, mama copilului l-a contactat pe telefon si el ii spune: "Acestea nu-s convulsii, nu le dati voie sa-i faca ceva la copil. " Iata asa niste prostii.

Vedeti ce specialist e el. Specialistul se confirma prin gradul lui de cunostinta. Sa vedeti ce grad de cunostinta are el. Pe tatal lui il cunosc, intr-adevar a fost un bun specialist. El nu are nici teza, nimic. Poate el trebuie tratata. "

Intr-o postare pe pagina sa de facebook, medicul pediatru Mihai Stratulat vorbeste despre doua institutii medicale din capitala, care potrivit lui, ar trebui inchise. Asta pentru ca, potrivit lui Stratulat, medicii de acolo ar pune diagnoze gresite pentru a aduce bani spitalelor.