Google+

Doar doua partide ajung in Parlament. PD - in topul partidelor pe care moldovenii nu le-ar vota la parlamentare. Cei trei politicieni care se bucura de cea mai mare incredere. Sondaj BOP - VIDEO

Doar doua partide ajung in Parlament. PD - in topul partidelor pe care moldovenii nu le-ar vota la parlamentare. Cei trei politicieni care se bucura de cea mai mare incredere. Sondaj BOP - VIDEO
Embed:

Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, doar doua partide ar ajunge in parlament- PSRM si PAS. Sunt datele Barometrului Opiniei Publcie prezentat astazi. Studiul mai arata ca cei mai multi dintre respondenti nu ar vota la parlamentare pentru Partidul Democrat, acesta fiind urmat de PL si PCRM.

 

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Republicii Moldova cu ce partid, formaţiune politică aţi vota?


PSRM – 26%

PAS – 12,3%

PPDA – 3,4%

PD- 2,8%

PCRM – 2,5%

PNM – 2,4%

PP SOR – 1,6%

PL – 1,5%

PPEM – 0,8%

Sondajul arata ca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare atunci 26 la suta dintre respondenti ar vota pentru partidul socialistilor, iar 12 la suta ar sustine  partidul Maiei Sandu. PPDA ar obtine putin pe ste 3 procente si nu ar intra in parlament. Nu  ar accede in Legislativ din PD. Nu ar trece pragul nici PCRM, Partidul Sor, PL si  PPEM.

 

Studiul mai arata ca 32 la suta din respondenti  nu ar vota pentru Partidul Democrat, fiind urma de cel liberal si PCRM. Aproape jumatate din respondenti au declarat ca nu au incredere in niciun politician. Igor Dodon inregistreaza 19,8 la suta cota de incredere, iar Maia Sandu 8,3.

 

Top incredere politicieni:

Igor Dodon - 19,8%

Maia Sandu - 8,3%

Andrei Nastas - 2,5% 

Vladimir Voronin - 1,8%

Pavel Filip si Vlad Plahotniuc - 1,6%

Ilan Sor - 1,7%

Sondajul a fost realizat in perioada 18 noiembrie-5 decembrie, de Centrul de Investigatii Sociologice si Marketing “CBS-Axa”, la comanda Intitutului de Politici Publice, pe un esantion de 1113 persoane din 82 de localitati. Marja de eroare constituie 2,9 procente. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn