Google+

Dodon: Sunt pregatit sa candidez la functia de presedinte al Republicii Moldova - VIDEO

Dodon: Sunt pregatit sa candidez la functia de presedinte al Republicii Moldova - VIDEO
Embed:

Igor Dodon vrea sa fie presedinte. Socialistul a anuntat astazi ca este hotarat sa candideze la functia de sef al statului. Asta daca decizia Curtii Constitutionale de a alege seful statului direct de catre popor va fi sustinuta si de partenerii externi.

 

Igor DODON, LIDER PSRM “Eu sunt gata sa candidez din partea Partidului Socialistilor...”

 

Dodon mai ca se vede deja urmatorul presedinte. 

 

Igor DODON, LIDER PSRM “Opozitia trebuie sa ia functia de presedinte.”

 

Chiar daca pune la indoiala legalitatea deciziei Curtii Constitutionale, socialistul si-a indemnat si colegii sai de proteste sa participe la alegeri si nicidecum sa le boicoteze, asa cum vrea Renato Usatii. Dodon s-a suparat foc pe Usatii si pentru ca saptamana trecuta primarul de Balti a spus ca socialistul s-a intalnit cu Vlad Plahotniuc in Cipru. 

 


Igor DODON, LIDER PSRM "Daca nu isi cere scuze public, atunci va fi un las si un fricos. Sa lase frustrarile, asta e doar in imaginatia lui Usatii."

 


Renato Usatii ne-a spus astazi ca va avea o reactie mai tarziu. Saptamana trecuta, Curtea Constitutionala a decis ca presedintele tarii va fi ales in mod direct de catre popor. Pana acum alti potentiali candidati nu au fost anuntati. Reporter: Oxana GORUNImagini:Sergiu BIRLADEANU-------------------------------------------------------------------

Igor DODON, LIDER PSRM: "Faptul ca in acest an cetatenii RM isi vor alege presedintele tarii este un lucru bun, procedura la care s-a ajuns este dubioasa. Mai bine era prin referendum sau votata in Parlament. Legitimitatea era mult mai mare. Vom solicita opinia comisiei internationale de la Venezia privind procedura de alegere a presedintelui RM.

 

Trebuie sa aiba legitimitate pe plan extern. PSRM va participa si va avea propriu candidat la alegeri. Nu renuntam la alegeri anticipate concomitent cu alegerea presedintelui si eliberarea celor care au legatura cu alegerile: CEC, CCA.

 

Protestele vor continua pana la atingerea obiectivelor.

 

Alegerile prezidentiale care cineva incearca sa zica ca va avea loc in toamna, trebuie organizate in regim de urgenta, mai - iunie, nu mai tarziu.

 

Opozitia trebuie sa ia functia de presedinte. Partenerii trebuie sa inteleaga importanta alegerilor. Sa lase frustrarile personale. Noi avem sanse reale ca presedintele sa fie un garant al statalitatii.

 


Eu sunt pregatit pentru a candida pentru functia de presedinte daca procedura va fi recunoscuta legal si daca asa va decide partidul.

 

Va fi reprezentantul opozitiei presedintele tarii. Decizia de a ma inainta sau nu va fi luata de partid."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn