Google+

ZdG: Dorin Chirtoaca ar favoriza afacerile fratelui sau, permitand instalarea unor tonete cu cafea, care ar apartine unui SRL cu sediul la soacra lui Lucian Chirtoaca. Primarul si rudele acestuia neaga acuzatiile - VIDEO

ZdG: Dorin Chirtoaca ar favoriza afacerile fratelui sau, permitand instalarea unor tonete cu cafea, care ar apartine unui SRL cu sediul la soacra lui Lucian Chirtoaca. Primarul si rudele acestuia neaga acuzatiile - VIDEO
Embed:

Primarul capitalei ar favoriza afacerile fratelui sau semnand dizpozitii de exeptie. Cel putin asa scrie astazi Ziarul de Garda. Intr-o investigatie, reporterii spun, ca de curand, edilul ar fi permis instalarea unor tonete care comercializeaza cafea si care ar apartine unui SRL cu sediul in apartamentul soacrei lui Lucian Chirtoaca. Primarul, dar si rudele acestuia neaga orice acuzatie.


Despre primarul Dorin Chirtoaca si implicarea sa in afacerile rudelor sale a scris astazi Ziarul de Garda. Reporterii spun ca au pornit de la dosarul deschis in urma perchezitiilor  din 2014, efectuate la domiciliul parintilor primarului. Potirivit publicatiei, oamenii legii ar fi  constatat ca mai multe firme, gestionate de apropiatii familiei Chirtoaca au fost implicate in scheme de evaziune fiscala.


Victor MOSNEAG, REPORTER ZDG: “Am inceput de la acel dosar care a fost deschis acum un an si jumatate. Am incercat sa verificam cine sunt acele firme la care s-au facut perchezitii. La cel putin sase firme am gasit legaturi cu familia Chirtoaca, cu membrii PL, cu partenerii lui Mihai Ghimpu.”


Primarul ar fi favorizat autorizarea  in capitala  a unor gherete unde se vinde cafea. Tonetele ar apartine unei firme gestionate de fratele sau, Lucian.


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Nu cunosc despre cine e vorba. E un agent economic din municipiul Chisinau. Important e sa fie legala si sa creeze locuri de munca.”


Print-o dispozitie primarul a permis ca exceptie instalarea acestor tonete.Dorin Chirtoaca afirma ca astfel de formulari se folosesc atunci cand e vorba de reamplasare sau perfectarea din nou a actelor, iar in ultimii anii se da autorizatie doar in baza la astfel de dispozitii. Desi decizia a fost atacata, instanta anuland actul emis de primar, pana astazi gasim tonetele in centrul capitalei si parcul Valea Morilor. Potrivit Ziarului de Garda, tonetele apartin firmei “Edera Trio” care ar avea sediul in apartamentul soacrei fratelui primarului. 


Lucian CHIRTOACĂ, FRATELE PRIMARULUI: "Sunt insinuari de rand care apar in fiecare zi. Declar inca odata ca nu am nicio legatura si denumirile acestor societati imi sunt necunoscute.”


Am mers astazi la apartamentul de pe strada Mircea cel Batran, unde isi are  sediul firma “Edera Trio” si despre care datele de la cadastru arata ca ar apartine Emiliei Crudu, soacra lui Lucian Chirtoaca. Acolo am gasit o doamna in varsta care ne-a spus ca e mama doamnei Crudu. Aceasta ne-a mai declarat ca locuieste singura, lucru confirmat si de vecini.


“Emilia nu locuieste aici, Emilia locuieste la Milescu Spataru. Emilia şi-a adus mama aici, după care ea a plecat la Milescu Spătaru.” 


Fratele primarului ne-a spus ca nu cunoaste despre acest lucru. S-ar putea sa fie o coincidenta de nume, a mai accentuat acesta, dar va investiga situatia. 


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: "In ceea ce priveste adresa juridica, vom verifica. Din cate cunosc doamna locuieste in alta parte, la alta adresa. Poate este vorba de o neintelegere, o confuzie, mai stiu eu, o provocare. O sa ne documentam."


Si asta nu ar fi tot. Potrivit Ziarului de Garda, unul dintre fondatorii companiei petroliere Get-Premium, care are adresa juridica in cladirea unde si-a avut sediul Partidul Liberal este partener de afaceri cu Mihai Ghimpu. Firma ar fi castigat in ultimii ani, mai multe licitatii publice inclusiv la primaria capitalei. Cel mai valoros contract, in valoare de 13 milioane de lei a fost incheiat cu Intreprinderea Municipala Regia Autosalubritate.

 
Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: "S-au mai facut insinuari ca ar avea legatura domnul Ghimpu cu aceste activitati."


Acum, dosarul penal deschis in urma perchezitiilor din 2014, este pe linie moarta, scrie Ziarul de Garda. Prin decizia Curtii de Apel, toate rezultatele perchezitiilor au fost declarate nule. Acum, de cauza penala se ocupa procurorul Vera Chiranda. Aceasta a declarat pentru Ziarul de Garda ca are mai putin de o luna de cand a preluat dosarul si nu cunoaste prea multe.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn