Google+

Dorin Chirtoaca, catre compania turca: "Fuga-i rusinoasa, da-i sanatoasa...Daca tot vreti sa ma dati in judecata, de ce ati fugit cu tot cu autobuze din PMAN? Gata expozitia?"

"Fuga-i rusinoasa, da-i sanatoasa... Daca tot vreti sa ma dati in judecata, de ce ati fugit cu tot cu autobuze din PMAN? Gata expozitia?", spune Dorin Chirtoaca, dupa ce compania din Turcia, care a vandut primariei cele 31 de autobuze, a spus ca il va da in judecata.

 

"Fuga-i rusinoasa, da-i sanatoasa...Daca tot vreti sa ma dati in judecata, de ce ati fugit cu tot cu autobuze din PMAN? Gata expozitia? Singuri ati recunoscut ca autobuzele sunt din 2017, cum atunci ele sunt noi daca deja au doi ani, unde au fost ele timp de doi ani?", se arata in postarea lui Dorin Chirtoaca. 

 

 

Achizitionarea celor 25 de autobuze a fost insotita de un sir intreg de acuzatii. Initial, o firma din Romania a contestat licitatia organizata de primaria Chisinau, spunand ca a oferit un pret mai mic decat cel propus de compania castigatoare si o garantie mai mare la autobuze. Ulterior, mold-street.com a scris ca autoritatile locale au desemnat invingator in concurs nu un dealer oficial, ci un intermediar, inregistrat in zona separatista Ciprul de Nord.

 

La cateva zile dupa licitatie, 25 de autobuze Isuzu au fost parcate in Piata Marii Adunari Nationale. Primarul interimar, Ruslan Codreanu, spunea ca, de fapt, firma care s-a angajat sa le livreze a organizat o expozitie si ca nimic nu este batut in cuie - adica primaria isi rezerva dreptul sa nu cumpere autocarele. Fostul edil, Dorin Chirtoaca, a fost sa vada autobuzele si a scris pe Facebook ca a gasit inscriptii care arata ca acestea sunt produse in 2017, a vazut semne de uzura si, respectiv, crede ca ar fi la mana a doua. Ruslan Codreanu a negat.

 

Dupa asta, Chirtoaca a mai scris ca aceste vehicule ar fi putut fi dintr-un lot inundat in Turcia in timpul unor intemperii din anii precedenti, acuzatii respinse de primarie. Codreanu a anuntat ca joi va prezenta un comentariu oficial. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn