Dorin Chirtoaca va merge in Romania la funeraliile Regelui Mihai. Judecatoria Chisinau cu sediul la Buiucani a decis sa-i permita sa plece. Primarul suspendat, care se afla sub control judiciar va putea parasi tara pentru 5 zile.

Publicat:12.12.2017, 16:57

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “Este o bucurie, dar in acelasi moment e tragic sa ma bucur ca pot pleca din tara pentru asa o situatie tragica.“

Conform deciziei judecatoriei Buiucani, Dorin Chirtoaca va putea parasi teritoriul tarii in perioada 13-17 decembrie.

Dumitru ROBU, PROCUROR PROCURATURA ANTICORUPTIE: “Exista riscul ca acesta sa nu revina inapoi in tara din Romania.“

 Dorin CHIRTOACA, PRIMAR SUSPENDAT: “Credeam ca poate s-a depasit chestiunea asta cu aburditatile legate de evadare, de fuga si ramanem macar oameni la inmormantare.”

  Inca la sedinta trecuta primarul suspendat a cerut sa i se permita sa mearga la inmormantarea regelui Mihai. Atunci judecatorul a respins demersul si a solicitat ca Dorin Chirtoaca sa aduca probe care ar demonstra ca este un apropiat Regelui.

Chirtoaca a fost decorat anterior de Casa Regala cu ordinul Coroana Romaniei in grad de Cavaler, iar astazi a prezentat instantei aceasta distinctie. Regele Mihai va fi inmormantat, sambata pe 16 decembrie. Duminica, Dorin Chirtoaca trebuie sa revina in tara.