Google+

"Dosarul harbujilor". Motivul incredibil pentru care doi soti din Criuleni au fost condamnati la 5 ani de inchisoare cu suspendare - VIDEO

"Dosarul harbujilor". Motivul incredibil pentru care doi soti din Criuleni au fost condamnati la 5 ani de inchisoare cu suspendare - VIDEO
Embed:

Judecata in Moldova este atata de anapoda incat nu mai intelegi ce e mai grav - sa furi un ou sau un bou. Doi soti din Criuleni au fost condamnati la 5 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca au furat trei pepeni verzi. Fapta lor a fost calificata drept furt in proportii considerabile. Istoria a iesit la iveala dupa ce a fost publicata de Ziarul de Garda. Asta in timp ce multi altii care au savarsit infractiuni mai grave au pedepse mai mici.

 

Avocatul celor doi soti ne-a povestit ca totul s-a intamplat in luna august 2014. Acestia se intorceau de la terenurile pe care le-au lucrat langa Criuleni. In apropiere de satul Cruglic s-au oprit sa cumpere pepeni verzi de la un baiat care ii vindea pe marginea soselei. Cat timp ei ar fi negociat cu baiatul, un pasager care se afla in masina lor a incarcat trei harbuji. 

 

BĂRBATUL CONDAMNAT: „El mi-a spus porneste repede si eu in panica m-am pornit.”

 

Tatal vanzatorului ar fi observat incidentul asa ca i-a urmarit cu masina. 

 

BĂRBATUL CONDAMNAT: „El s-a luat dupa masina mea si cand s-a oprit a inceput sa ma injure asa ca eu am urcat in masina si am plecat mai departe.”

 

Cauza penala, care potrivit Ziarului de Garda era numita pe coridoarele judecatoriilor “Dorasul harbujilor” a fost deschisa pentru furt in proportii considerabile, valoarea pepenilor verzi fiind estimata la 113 lei si 50 de bani. Astfel magistratul Evgheni Sanduta de la Criuleni i-a condamnat pe cei doi soti la 5 ani inchisoare cu suspendare pe termen de un an si respectiv doi ani, iar baiatul care si-a recunoscut vina a primit suspendare pe patru ani.

 

BĂRBATUL CONDAMNAT: „Mi se pare o aiureala, o decizia nechibzuita, ca adica noi ne-am fi inteles si am pus la cale sa furam trei harbuji, de parca cine stie ce am fi furat.”

 

La Curtea de Apel pedeapsa a ramas la fel, de cinci ani de inchisoare, atata doar ca s-a schimbat termenul de suspendare- de la doi ani la un an. 

 

Valeriu GÎSCĂ, AVOCAT: „Este o prostie, e inechitabil pentru un prejudiciu atat de mic de in jur de 100 de lei sa se aplice asa o pedeapsa, puteau sa ia o mustarare.”

 

La randul sau, judecatorul a declarat pentru Ziarul de Garda ca asa prevede legislatia, jaful fiind considerat o paguba considerabila si ca pedeapsa aplicata este cea mai blanda. 

 

DECLARAȚIA JUDECĂTORULUI EVGHENI SANDUȚA: „...aşa prevede legislaţia. Jaful, conform art.187, al.2), este pagubă considerabilă, de accea nu ne permite altă pedeapsă. Pedeapsa aplicată este cea mai blândă.”

SURSA: ZIARUL DE GARDĂ

 

Avocatul celor doi soti sustine ca va ataca decizia intr-o instanta superioara. 

 

Valeriu GÎSCĂ, AVOCAT: „Eu am pregatit deja recursul pentru Curtea Suprema de Justitie, asteptam decizia motivata, apoi atacam. Daca nici acolo nu se va face dreptate vom merge pana in panzele albe, la CEDO.”

 

In alte cazuri mult mai grave pedepsele au fost, insa, mult mai blande. Fostul vicepresedinte la Curtii de Apel, Gheorghe Cretu a fost condamnat de judecatoria Falesti la 2 ani de inchisoare cu suspendare pentru ca l-ar fi impuscat din imprudenta pe Sorin Paciu la vanatoarea din Padurea Domneasca. Fostul deputat democrat Valeriu Guma a fost condamnat de Judecatoria Buiucani la 4 ani de inchisoare cu suspendare intr-un dosar deschis pentru coruptie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn