Drumurile se repara, insa pe bucati. Localnicii din Causeni sustin ca proiectul ambitios anuntat de democrati a ajuns si la ei, dar lucrarile scartaie. Muncitorii nu asfalteaza de la zero, ci pe unde carpesc, pe unde arunca pietris. Unde mai pui ca banii de la guvern inca nu au ajuns in raion si sunt folositi cei din bugetul local. Nici Moscova nu s-a construit peste noapte, se justifica primarul democrat.

Publicat:12.06.2018, 18:43

Lucrarile sunt in toi in orasul Causeni, acolo unde a ajuns programul “Drumuri bune pentru Moldova”, demarat de partidul de la guvernare intr-un an electoral.

Frezam pe urma merge asfalt.”

“Avem o saptamana jumate de cand lucram si mai avem inca atat si speram sa terminam.”

 Asfaltul nou se asterne insa pe... bucati. 

Numai sa le faca pana la urma, nu jumate. Jumate facute si jumate asa.”

Speram ca lucrarile sa fie calitative, dar nu ca in anii precedenti ca se stricau din urma.

Localnicii mai inchid un ochi si incearca sa gaseasca o justificare pentru autoritati. Ce-i drept... intepatoare.

“Concertul cela de la Sadova trebuia sa puna aici un km de asfalt, sau cela de la Nisporeni sau cel de la 9 mai. Pai, ce dorim noi?”

“Daca nu-s bani, se vede ca se fac dupa putinta.”

“La toti asa le pare ca ar trebui sa fie capital din nou, dar asa e situatia.”

 Primarul democrat are o explicatie.

Grigore REPESCIUC, PRIMAR CAUSENI: Totul nu s-a construit deodata, nici Moscova nu s-a construit deodata.Mai bine asa, decat nimic, zic unii din comuna."

 Cinci strazi din orasul Causeni sunte reparate acum. S-a mai intervenit in satele Ciuflesti si Grigorievca, iar lucrari de plombare s-au mai facut si in Opaci. O raita pe acolo a dat si deputatul democrat Sergiu Sirbu.

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: "Nu doar o plombare simpla, s-au alocat 2 miliarde de lei din buget in acest an pentru acest program.”

 Banii de la guvern nu au ajuns inca in raion, asa ca se lucreaza deocamdata pe seama fondului rutier local, sustine presedintele raionul Causeni.

Nicolae GORBAN, PRESEDINTE RAION CAUSENI: Causeni din cadrul acestui program beneficieaza de 68 de milioane de lei, unde vor fi renovate 44 km de drum prin raion, prin sate, prin localitita. In orasul Causeni in jur de 10 milioane de lei si inca 3 milioane de lei din fondul rutier al raionului.”

 Potrivit companiei care efectueaza lucrarile, soselele noi reparate vor avea o garantie de 3 ani. Proiectul initiat de PD prevede reparatia a 1200 de km de drumuri din tara. Potrivit unui Clasament facut de Forumul economic Mondial, Moldova se claseaza, in lume, pe locul 128 din 137 in privinta calitatii drumurilor.