Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, a discutat cu Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov si a cerut Rusiei sa "inceteze comportamentul sau distructiv" in Venezuela, a declarat purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Robert Palladino.

Publicat:28.03.2019, 06:30

Statele Unite “nu vor sta cu mâinile în sân în timp ce Rusia agraveaza tensiunile în Venezuela,” se mai arata în declaraţie.

Afirmaţia vine în contextul în care avioanele ruseşti au aterizat în cursul zilei de sâmbata pe Aeroportul Internaţional Simon Bolivar de lânga Caracas, potrivit surselor RIA Novosti.

Militarii ar fi venit pentru a se consulta cu reprezentanţii Venezuelei în scopul unei posibile cooperari tehnico-militare.

Guaido, recunoscut ca preşedinte interimar a Venezuelei de mai mult de 50 de ţari, a ieşit sâmbata pe strazile din Barcelona, un oraş din nordul ţarii.

„Nu ma vei intimida, nu ne vei intimida,” a declarat acesta.„(n.r. Regimul lui Maduro) fabrica dovezi pentru a persecuta oamenii, liderii,” a mai adaugat Guaido.

Protestele din Venezuela au început în ianuarie 2017, imediat dupa arestarea anumitor lideri ai opoziţiei şi dupa cenzura instaurata de catre regimul socialist condus de Nicolás Maduro.