Dupa scandalul de pe strada Dimo unde mai multi oraseni s-au plans ca le este distrus parcul ca sa fie construit un complex locativ, primaria a dispus aseara ca lucrarile sa fie suspendate. Cu toate acestea, oamenii sustin ca de dimineata muncitorii inca roiau pe acolo. Functionarii urmeaza sa investigheze cat de corect a fost dat in arenda terenul, iar joi problema sa fie discutata la Consiliul Municipal.

Publicat:13.11.2018, 11:36


Primarul interimar al capitalei, Ruslan Codreanu sustine ca a semnat aseara o dispozitie prin care a cerut ca lucrarile de pe strada Dimo 7/3 sa fie suspendate. 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “Voi initia si o ancheta de serviciu cum s-a ajuns sa se faca schimbul acesta de terenuri de arenda, unde s-a pierdut decizia consiliului din 2016. Vom clarifica si avizele care sunt de la institutiile de resort cu defrisarea copacilor.”

Codreanu a spus ca s-a ajuns in aceasta situatie dupa o decizie a Consiliul Municipal precedent si ca la ultima sedinta a acestuia din 2015, s-au votat in jur de 800 de decizii intr-o singura noapte.

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: ”In 2016 in calitate de consilier eu am votat sa anulam contractul de arenda. Decizia respectiva ca prin minune s-a pierdut, nu a fost semnata de catre secretarul consiliului.”

Locuitorii blocului langa care urmeaza sa fie construita o cladire cu noua etaje sunt in cotinuare revoltati. Ei spun ca intr-o zi le-au fost taiati copacii din parc si, desi aseara primarul a emis o decizie de stopare a lucrarilor, dimineata inca se lucra. Muncitorii s-au imprastiat chiar inainte de venirea celor de la primarie.

”Cate consilii vor fi inca, la cati primari vom chema aici, in anii urmatori nu stiu. Sa spune ca va fi scos gardul, ce castigam noi, niste copaci taiati dintr-o zona frumoasa, veche.”

“Simt ca toti au legatura unul cu altul. Toti sunt impotriva noastra.”

“Asteptam cu mari sperante sa optinem ceva in statul acesta.”

Nemultumiti sunt si artistii plastici care isi au studiourile in apropiere.

Mihai TARUS, ARTIST PLASTIC: ”La ce s-au gandit. Noi fara lumina naturala picorii nu lucreaza. O sa inchida lumina.”

Primarul interimar ne-a spus ca la sedinta de joi a Consiliului Municipal va fi propusa introducerea pe ordinea de zi a unui proiect care prevede anularea deciziei de dare in arenda a terenului de pe strada Dimo. Propunerea va trece daca va intruni votul a 26 de alesi locali. 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar si din lume!