Japonezii s-au oferit sa investeasca in invatamantul moldovenesc. Mai exact, o companie din Japonia a donat laboratoarelor Universitatii Tehnice tehnica moderna de masurare a pieselor la automobile, astfel inlocuind echipamentele mostenite de la Uniunea Sovietica. Profesorii si stundetii cred ca acum vor veni la ore ca la sarbatoare.

Publicat:26.09.2017, 14:13

Acesta este unul dintre cele moderne aparate din lume, se lauda profesorii de la UTM, care cred acum le va fi mai usor la orele practice.

Andrei NASTAS, PROFESOR UNIVERSITAR UTM: “Aparatele care s-au adus, inregistreaza, adica fac achizitionarea datelor in calculator. Cu cele vechi trebuia sa faci insemnari de mana ca sa inscrii masurarile.”

Echipamentele le-au fost donate de o companie din Japonia, care produce tehnica de masurare a pieselor pentru masini si avioane. Japonezii nu exclud ca pe viitor ar putea angaja ingineri de la noi.

Shigeyuki SASAKI, REPREZENTANT COMPANIE: Noi educam tinerii ingineri in special in metrologie. Dar si ajutam industria din Moldova sa creasca.”

Compania japoneza a donat universitatii 45 de echipamente mici care costa 15 mii de euro.