Pentru un cuplu din Noua Zeelanda cea mai fericita zi din viata lor a devenit sinonima cu cea mai neagra zi din istoria moderna a tarii.

Publicat:16.03.2019, 19:32

Reece şi Kellie Campbell s-au casatorit sâmbata dar au decis sa-şi întrerupa ziua de sarbatoare pentru a depune flori şi a aduce un omagiu victimelor atacului terorist din Christchurch, relateaza nzherald.co.nz.

Mai multi copii se afla printre persoanele ucise sau ranite în atacurile comise vineri. 

″Este clar ca în acest atac oribil au fost prinsi copii″⁣, a spus premierul Ardern în fata reporterilor la Christchurch, localitatea unde au avut loc atacurile soldate cu 49 de morti.

Ea a mentionat ca în prezent sunt spitalizate 39 de persoane ranite în atac, dintre care 11 la terapie intensiva.

Jacinda Ardern a tinut sa salute curajul a doi ofiteri de politie care l-au capturat pe suspect în timp ce acesta avea doua arme de foc în automobilul sau, ea precizând ca suspectul ″avea categoric intentia de a continua atacul″⁣.

Politia neo-zeelandeza a explicat ca atacatorul a fost arestat la 36 de minute de la primirea primului apel telefonic de urgenta.

Anterior, Ardern a anuntat ca va initia un proiect pentru schimbarea legii privind armele de foc în Noua Zeelanda, confirmând ca atacatorul a folosit doua arme semiautomate si doua carabine pe care le-a putut achizitiona legal.