Purtatorul de cuvant al PDM, Vitalie Gamurari, sustine ca panoul cu inscriptia partidului a ajuns din greseala pe fatada cladirii in care este amplasata Pretura sectorului Buiucani si sediul Buiucani al Judecatoriei Chisinau. Acesta a declarat ca astazi, 7 iunie, urma sa aiba loc o intrunire a membrilor organizatiei teritoriale a PDM intr-o incapere inchiriata la adresa respectiva si ca organizatorii au instatat panoul pentru ca locatia sa fie mai usor de gasit. Panoul a fost scos la scurt timp dupa ce imaginile cu intrarea in edificiu au ajuns in presa, scrie ZdG.md

Publicat:08.06.2018, 08:23„A avut loc un forum în cladirea respectiva, conform contractelor preconizate, stabilite, tot a fost corect, doar ca cei care au organizat nu s-au gândit, nu erau prea bine constienti ca  în cladirea respectiva se afla si Pretura, si instanta de judecata. De aici porneste tota problema. Eu când am auzit informatia, am ramas neplacut surprins. Ulterior, am înteles ca s-a clarificat situatia”, a declarat reprezentantul PDM.

Acesta a declarat ca nu cunoaste daca în cladirea respectiva este sediul Organizatiei teritoriale Buiucani a partidului sau daca a fost închiriata o încapere doar pentru evenimentul de astazi, 7 iunie: „nu cunosc, n-am intrat în esenta”.Astazi, 7 iunie, fatada cladirii în care se afla Pretura sectorului Buiucani al capitalei, dar si sediul Buiucani al Judecatoriei Chisinau, si-a schimbat aspectul. Pe edificiu a fost instalat un panou imens care indica locatia organizatiei teritoriale a Partidului Democrat din Moldova (PDM). Respectiv, angajatii Preturii, Judecatoriei, dar si ai Directiei deservire fiscala a Serviciului Fiscal de Stat, au fost nevoiti sa acceada în cladire printr-o intrare acoperita cu un panou al partidului politic.