Doua dintre femeile care s-au ales cu arsuri grave in urma exploziei din Piata Centrala au fost operate astazi la spitalul de Arsuri din Bucuresti. Potrivit medicilor, interventiile au decurs bine, iar a treia pacienta ar putea fi operata maine. Cat priveste pacientii internati in Chisinau, toti sunt afara oricarui pericol.

Ultimul update: 12.01.2016, 17:50 Publicat:12.01.2016, 15:25

Primele progrese in cazul persoanelor care au suferit cel mai mult in urma exploziei de sambata, deja se vad. Doua dintre femeile transferate la spitalul din Romania au fost operate. Astfel, pielea de pe picioare le-a fost partial inlocuita.

Ambele femei vor mai trece printr-o operatie deja saptamana viitoare. Cat tine de starea celei de-a treia paciente medicii nu au putut azi sa o opereze.

Astazi am facut o vizita si celor 10 pacienti internati la Chisinau. Pe hol am gasit un cuplu. In ziua tragediei ambii au facut cumparaturi, iar la amiaza au decis sa intre in local sa ia masa. Urmau sa se casatoreasca de curand.

Ne-au marturisit ca trec prin dureri groaznice, dar ca se simt mai bine fata de zilele anterioare si acesta este unicul gand care ii bucura.

Intr-un alt colt al holului - alta istorie. O femeie bandajata pe maini si pe fata, ne-a spus ca este o norocoasa. Geaca pe care o avea pe ea in momentul incendiului a salvat-o, asa ca s-a ales cu mai putine leziuni.

Astazi, a venit sa o viziteze si o ruda. A vazut-o la televizor si intr-un suflet a venit la spital.

Potrivit medicilor toti cei 10 pacienti internati in spital sunt in afara oricarui pericol. 

Viorel VITRILA, DIRECTOR INTERIMAR SPITALUL DE ORTOPEDIE SI TRAUMATOLOGIE: "Doi pacienti sunt la terapie intensiva. Posibil unii din pacineti vor avea nevoie de interventie."

Medicii spun ca pacinetii vor ramane internati in spital cel putin inca doua saptamani.