Femeia in varsta de 32 de ani in apartamentul careia s-a produs explozia de la Rascani si care a murit acum doua zile la spital, va fi petrecuta astazi pe ultimul drum.

Publicat:19.10.2018, 06:13

In urma deflagratiei, care s-a produs in sectorul Rascani, femeia a fost internata la spital cu arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului si fracturi. Aceasta a suferit o interventie in seara internarii, iar acum doua zile a decedat in urma unui stop cardiac.

In apartamentul care a explodat, aceasta locuia impreuna cu copilul ei de 5 ani. Femeia lucra la un salon de frumusete din capitala. Asta spun prietenii si colegii de munca ai femeii. Acestia au mai declarat ca victima isi crestea singura copilul, iar in seara exploziei, copilul era la bunei.

O explozie puternica a avut loc la data de 6 octombrie in sectorul Rascani al capitalei. Un nor de praf a invaluit un bloc cu 20 de etaje de pe bulevardul Moscovei. Speriati, locatarii au sunat la 112, iar in cateva minute echipe de pompieri si ambulante au sosit la fata locului.Oamenii au iesit din cladirea afectata de explozie, inveliti in paturi si plapume, si se uitau neputinciosi la blocul in care au trait o viata. In preajma erau imprastiate cioburi de sticla, bucati de mobila, fasii de draperii si munti de beton. Bucati din peretele cladirii au fost aruncate la o distanta foarte mare.


Cand s-a imprastiat praful, oamenii au vazut ingroziti o gaura imensa in cladire – peretele exterior din zona etajelor 14, 15, 16 si 17 a fost parca spulberat. Ulterior, s-a descoperit ca si placile de beton dintre nivele, in zona respectiva, s-au prabusit. La etajul 14, sub daramaturi, salvatorii au gasit mai multi raniti. 


Atunci, patru persoane au murit - o femeie de 30 de ani, fiul ei de 4 ani, un barbat de 77 de ani si sotia acestuia, iar opt, printre care si un pompier, au fost ranite. Bubuitura a fost atat de puternica incat a distrus trei apartamente, iar bucati de beton au fost aruncate la cativa metri.


In toiul noptii, locatarii speriati au fost evacuati. Preliminar, deflagratia s-a produs din cauza unei butelii de gaz. Printre raniti era si proprietara apartamentului in care s-a produs deflagratia. Femeie de 32 de ani era internata la Institutul de Medicina Urgenta cu arsuri pe 40 la suta din suprafata corpului, starea ei fiind grava. Acum doua zile, aceasta s-a stins.