Explozia din Piata Centrala a desfigurat un cuplu chiar inainte de nunta. Ea are 25 de ani si lucra ca bucatareasa in local. El are 30 de ani si la fel era angajat La Soacra. Erau impreuna de sase ani si urmau sa se casatoreasca. Acum, insa, in loc sa-si petreaca zilele pregatindu-se de nunta, sunt despartiti in spitale diferite - ea la Bucuresti, fiind intubata si in stare grava. El la Chisinau, cu fata si mainile bandajate.

Publicat:11.01.2016, 09:39

Medicii de la Spitalul de Arsuri din Bucuresti se pregatesc pentru primele interventii. Acestia sustin ca maine ar putea opera doua dintre cele trei victime daca starea lor o va permite. Cat priveste a treia victima – doctorii sunt rezervati in privinta starii sale si nu au programat inca operatia. Ea are rani pe 30-40 la suta din suprafata corpului si arsuri ale cailor respiratorii. 


Adrian STANCULEA, PURTATOR DE CUVANT, SPITALUL DE ARSURI, BUCURESTI: “Bolnavii benficiaza de tot sprijinul nostru si de toata asistenta necesara din partea medicilor.”


Odata cu victimele, la Bucuresti s-a deplasat si un medic anestezist de la Chisinau. 


Andrei BELII, MEDIC ANESTEZIST, CHISINAU: “Am ramas impresionat de ajutorul statului roman, mai ales ca s-au blocat si drumurile ca sa ajungem mai repede la spital.” 


Intre timp, acasa, familiile tinerelor sunt disperate. Cele trei femei – doua in varsta de 25 de ani si una de 36 de ani lucrau ca bucatarese in local. Ultima este dintr-un sat de langa Chisinau, iar acasa o asteapta sotul si trei copii de scoala. 

A doua victima este din Stefan Voda, iar ultima este din Criuleni. In varsta de 25 de ani, fata avea in fata planuri frumoase. Urma sa se casatoreasca in curand. 


Tinerii lucrau ambii in acelasi local. S-au cunoscut la Moscova, s-au indragostit si au decis sa revina acasa ca sa-si pregateasca nunta. Aici s-au angajat dupa ce au gasit anuntul intr-un ziar. In momentul deflagratiei, ambii erau in local. Suflul exploziei a ranit-o mai mult pe ea, intrucat se afla chiar langa butelia care a explodat. 

Cele trei victime au ajuns la Bucuresti aseara in jurul orei 17.00, fiind transportate cu un avion NATO special dotat.


Raluca MOLDOVEANU, MEDIC SMURD: “Pe parcursul transportarii nu au fost evenimente neprevazute sau incidente.


Rudele celor trei victime nu au ajuns deocamdata la Bucuresti. Patriarhia romana a anuntat ca este gata sa le ofere cazare gratuita apropiatilor care vor dori sa mearga in vizita la cele trei femei.