Fostul premier Vlad Filat, condamnat la noua ani de inchisoare, nu poate fi transferat din Penitenciarul nr. 13 din capitala in cel de la Lipcani, asa cum prevede hotararea instantei. Si asta pentru ca el ar figura intr-un nou dosar penal. Asta spun reprezentantii Departamentului Institutiilor Penitenciare, care declara ca nu cunosc detalii.

Publicat:12.01.2018, 08:06

Oleg PANTEA, SEF DIRECTIA RELATII CU PUBLICE, DIP:  “Dumnealui continua sa fie detinut in penitenciarul nr.13 Chisinau pentru ca figureaza in alt dosar, iar transportarea acestuia de la penitenciarul din Lipcani care este in nordul republicii ar genera niste cheltuieli costisitoare pentru sistemul penitenciar si din acest motiv. Dat fiind faptul ca exista un sector detentie in Chisinau il tinem aici. Ma refer la cheltuieli pentru benzina si de intretinere a angajatilor care ar urma sa se deplaseze la nordul tarii si sa revina la Chisinau.”

 Seful Procuraturii Anticoruptie, Viorel Morari si avocatul lui Filat, Igor Popa nu ne-au raspuns la telefon pentru a confirma existenta unui alt dosar. In vara anului 2016, dupa un proces cu usile inchise, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare cu executare pentru trafic de influenta si corupere pasiva.

Filat a fost retinut in octombrie 2015, dupa autodenuntul facut de Ilan Sor, care spunea ca i-ar fi oferit lui Filat mita in suma de 250 de milioane de dolari.