Google+

Filip: Misiunea FMI va veni la Chisinau la 21 februarie. Banii promisi de Bucuresti ar putea veni abia in martie, daca Guvernul va indeplini intr-o luna toate conditiile - VIDEO

Filip: Misiunea FMI va veni la Chisinau la 21 februarie. Banii promisi de Bucuresti ar putea veni abia in martie, daca Guvernul va indeplini intr-o luna toate conditiile - VIDEO
Embed:

Misiunea FMI va veni la Chisinau la 21 februarie. Anuntul a fost facut de premierul Pavel Filip, care afirma ca a primit un raspuns oficial de fond. Intre timp, banii promisi de Bucuresti ar putea veni abia in martie, daca Guvernul de la Chisinau va indeplini intr-o luna toate conditiile. Ministrul Finantelor a fost audiat astazi in comisia economie.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Avem un raspuns oficial. Misiunea FMI va veni la 21 februarie in Moldova.”


In aceeasi perioada, guvernul isi propune sa indeplineasca toate conditiile impuse de guvernul roman pentru ca cele 60 de milioane de euro sa vina in tara.


Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Scopul nostru este ca pana la sfarsitul lui februarie, inceputul lui martie sa avem toate masurile cerute de la Bucuresti sa fie implementate.”


Pana atunci insa de la Bucuresti vor veni alte ajutoare.


Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: ”Ajutoare umanitare mai mult in directia de medicamente, compensatii pentru oameni nevoiasi, legate de cheltuielile pentru energie, incalzire. Mai mult marfuri vor fi.”


Fara banii din Romania, spunea anterior ministrul Finantelor, riscam sa avem restante la plata salariilor si pensiilor.


Octavian ARMASU, MINISTRUL FINANTELOR: ”În luna ianuarie, dacă noi menţinem cheltuielile la nivelul celor strict necesare, în luna ianuarie noi o să ieşim cu bine. Sperăm tot aşa să ajungem până la deblocarea finanţării externe.”


Desi deblocarea finantarii externe depinde tot de un acord cu FMI, autoritatile anunta ca vor acoperi deficitul bugetar in 2016 din privatizari si finantari externe. Cei de la minister au mai spus astazi ca in acest moment  nu exista datorii la plata salariilor si pensiilor. In ianuarie statul era dator bugetului asigurarilor sociale cu 143 de milioane de lei, dintre care 50 au fost transferate luna aceasta. Audiat de comisia economie, ministrul Finantelor a mai mentionat ca in ianuarie s-au incasat 1 miliard jumatate de lei, cu 9 la suta mai mult decat in ianuarie anul trecut. Premierul roman Dacian Ciolos a declarat ca Bucurestiul este gata sa ne acorde prima transa de 60 de milioane de euro, doar in anumite conditii. Tara noastra are nevoie urgenta de bani pentru suport bugetar, in conditiile in care anul trecut Uniunea Europeana si Banca Mondiala au taiat finantarea externa dupa furtul miliardului.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn