Google+

Fiti atenti la trecerile de pietoni! In fata acestora vor fi scrise o serie de mesaje, care va indeamna sa traversati strada cu grija. Care este scopul campaniei si de cine a fost lansata - VIDEO

Fiti atenti la trecerile de pietoni! In fata acestora vor fi scrise o serie de mesaje, care va indeamna sa traversati strada cu grija. Care este scopul campaniei si de cine a fost lansata - VIDEO
Embed:

Mesaje pentru pietoni au inceput sa apara de astazi in fata trecerilor din capitala, dar si din alte raioane ale tarii. Mesajele de atentionare vor fi aplicate mai ales in fata institutiilor de invatamant. Scopul este de a-i face pe oameni sa fie mai atenti la drum si de a reduce numarul de accidente cu implicarea pietonilor.


De astazi, langa trecerile de pietoni din capitala vor aparea mesaje de atentionare pentru pietoni. Mesajele vor fi scrise de inspectorii de patrulare impreuna cu un grup de voluntari de la un liceu din capitala. Primele mesaje au aparut deja in fata trecerilor de pietoni de pe strada Albisoara.

 

Elena SUVAC, REPORTER PROTV: “Grabeste-te incet este unul dintre mesajele care pot fi citite inainte sa traversezi strada. Politia crede ca in asa mod pietonii vor fi mai atenti si astfel se va reduce numarul de accidente.”

 

 Unii dintre cei care au vazut mesajele sustin ca vor fi mai atenti inainte de a traversa strada. Altii insa spun ca nici nu le-au observat.

 

“Chiar daca este trecere ma uit la stanga, la dreapta...asa am invata si copii mei.”

“Daca nu imi spuneati, eu nici nu observam acest mesaj. Pe noi ne-au invatat ca atunci cand treci drumul te uiti in stanga, in dreapta.”

 

Potrivit Inspectoratului General de Politie, de la inceputul anului au avut loc 468 de accidente rutiere cu implicare pietonilor, dintre care 45 de persoane au murit.Campania “Fii atent la treceri” este organizata de Inspectoratul National de Patrulare si va avea loc in toata tara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn