Fostul politist de frontiera, Gheorghe Petic invinuit de viol, a fost huiduit astazi la Orhei. Zeci de simpatizanti de-a lui Ilan Sor s-au adunat in fata Judecatoriei Orhei si au scandat impotriva lui. Aparare i-au luat, in schimb, sustinatorii sai, care au manifestat in fata primariei din oras. Astazi, avocatii lui Petic au cerut recuzarea procurorului si a judecatorului, solicitarile, insa, au fost respinse.

Publicat:12.12.2018, 17:53


Gheorghe Petic a venit astazi la judecatorie cu o foaie agatata la piept, pe care scria un mesaj impotriva lui Vlad Plahotniuc. Acesta s-a plans ca.. “ Ma tortureaza nu-mi dau de mancare”

Echipati cu pancarte si megafoane in maini, mai multi simpatizanti ai primarului de Orhei au scandat in fata Judecatoriei.
 

“ -Petic la Puscarie! -In Orhei nu este loc pentru violator!” 

Pe de alta parte, sustinatorii lui Petic au mers la primaria din Orhei, unde au manifestat. 

“ Sor la Puscarie”

 La sedinta de judecata de astazi, avocatul lui Gheorghe Petic a cerut recuzarea procurorului de caz, dar si a judecatorului. Solicitarile, insa, au fost respinse. La urmatoarea sedinta va fi examinata solicitarea de inlocuire a arestului preventiv in izolator cu arest la domiciliu.

Angela ISTRATI, AVOCAT: “A fost numit un alt procuror pe caz si de aceea am solicitat recuzarea fiindaca alt procuror a dus urmarirea penala si este o incalcare, judecatorii au respins nici nu au intrat in deliberari.”

 Gheorghe Petic a fost retinut in luna octombrie, dupa ce o femeie din Ungheni a sunat la politie si s-a plans ca acesta ar fi violat-o. Fostul politist de frontiera sustine, insa, ca dosarul i-a fost fabricat, dupa ce anterior el a scos la iveala mai multe nereguli la frontiera moldo-romana in care ar fi implicati functionari de rang inalt din politie.