Google+

Fostul premier Vlad Filat a renuntat la greva foamei. Explicatia avocatului - VIDEO

Fostul premier Vlad Filat a renuntat la greva foamei. Explicatia avocatului - VIDEO
Embed:

Vlad Filat a iesit din greva foamei. Fostul premier a renuntat la protest dupa doua saptamani in care a baut doar apa.

 


Potrivit avocatului sau, decizia a fost luata la insistenta familiei si a avocatilor, dar si dupa ce medicii i-au zis ca nu mai poate continua, fostul premier fiind epuizat fizic. Pe de alta parte, Departamentul Institutiilor Penitenciare afirma ca starea lui Filat este satisfacatoare. Saptamana trecuta, mandatul de arest al liderului PLDM a fost prelungit cu inca 30 de zile. Vlad Filat este cercetat pentru trafic de influenta si corupere pasiva, in urma autodenuntului lui Ilan Sor. El se declara nevinovat si victima unui complot pus la cale de Vlad Plahotniuc. 

Vezi mai jos comunicatul DIP:

 

"Astăzi, 14 decembrie 2015, învinuitul Vladimir Filat a renunţat la greva foamei. În urma examinării stării de sănătate al prevenitului Vladimir Filat, medicii din cadrul instituţiei de detenţie au apreciat ca satisfăcătoare starea de sănătate a acestuia. Menţionăm că, pe parcursul aflării prevenitului Vladimir Filat la greva foamei, Departamentul Instituţiilor Penitenciare a întreprins toate măsurile care se impun în astfel de situaţii, asigurîndu-i asistenţa medicală necesară, în conformitate cu procedurile care se aplică în astfel de situaţii."

 

 

Comunicatul emis de avocatul Igor Popa:

 

"Astazi, 14 decembrie 2015, preşedintele PLDM, Vlad Filat a luat decizia de a ieşi din greva foamei, anuntata în semn de protest fata actiunile întreprinse de catre Procuratura Anticoruptie  şi Administratia Penitenciarului nr.13. Decizia a fost luata la insistenta familiei şi avocatilor, dar şi la recomandarea medicilor, intrucat starea de sanatate şi epuizarea fizica nu mai permit continuarea acestei metode de protest. Vlad Filat va urma procedurile medicale de recuperare sub supravegherea medicului din cadrul Penitenciarului 13. Totodata, tinem sa subliniem ca renuntarea la greva foamei, în care s-a aflat timp de 14 zile, nicidecum nu înseamna schimbarea opiniei lui Vlad Filat fata de motivele reale care au determinat fabricarea unui dosar politic în privinta preşedintelui PLDM. "

 

Pe 30 noiembrie, Vlad Filat a intrat in greva foamei in semn de protesta fata de actiunile procurorilor si ale administratiei penitenciarului nr. 13, care-i limiteaza orice contact cu publicul. 

 

Liderul PLDM a fost retinut la 15 octombrie, iar o saptamana mai tarziu a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitala.

El este deja la al doilea mandat de arest pe 30 de zile. Vlad Filat este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat a respins acuzatiile, si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn