Judecatoarea Rodica Berdilo, cea care nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Nastase este aceeasi judecatoare care a obligat anterior Primaria Chisinau sa-l repuna pe Igor Gamretki in functia de sef al Directiei Generale Transport Public si Cai de Comunicatie. In cazul Gamretki, decizia a venit dupa ce Curtea Suprema de Justitie i-a anulat acestuia interdictia de a ocupa functii publice, scrie ZdG.md

Publicat:20.06.2018, 10:30

Rodica Berdilo are o experienţa de aproape doi ani în sistemul judecatoresc. Potrivit portalului magistrat.md, Berdilo a fost numita în funcţie la 23 mai 2016, prin decretul lui Nicolae Timofti. La mai puţin de o luna, pe 7 iunie 2016, Rodica Berdilo a solicitat concediu partial platit pentru îngrijirea copilului. Cu un an în urma, pe 21 martie 2017, magistrata a revenit în funcţie la Judecatoria Chişinau.

La 22 martie, curent, magistrata Rodica Berdilo de la Judecatoria Chişinau, sediul Centru, a anulat dispoziţia din 13 decembrie 2017, prin care primara interimara a capitalei, Silvia Radu, l-a demis pe Gamreţki. Prin aceeaşi hotarâre magistrata l-a restabilit pe acesta în funcţia de şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Cai de Comunicaţie  a Primariei mun. Chişinau, precizând ca în aceasta parte hotarârea „urmeaza a fi executata imediat”.

Primaria nu s-a supus deciziei şi a doua zi, 23 martie, a contestat-o la Curtea de Apel Chişinau. Curtea nu a emis pâna în prezent nicio hotarâre în privinţa contestaţiei. Urmatoarea şedinţa va avea loc la 26 iunie, curent.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA