Google+

Gamretki a fost restabilit in functie la Primarie de aceeasi judecatoare care nu a validat alegerile locale - ZdG.md

Judecatoarea Rodica Berdilo, cea care nu a validat mandatul de primar al lui Andrei Nastase este aceeasi judecatoare care a obligat anterior Primaria Chisinau sa-l repuna pe Igor Gamretki in functia de sef al Directiei Generale Transport Public si Cai de Comunicatie. In cazul Gamretki, decizia a venit dupa ce Curtea Suprema de Justitie i-a anulat acestuia interdictia de a ocupa functii publice, scrie ZdG.md

 

Rodica Berdilo are o experienţă de aproape doi ani în sistemul judecătoresc. Potrivit portalului magistrat.md, Berdilo a fost numită în funcţie la 23 mai 2016, prin decretul lui Nicolae Timofti. La mai puţin de o lună, pe 7 iunie 2016, Rodica Berdilo a solicitat concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului. Cu un an în urmă, pe 21 martie 2017, magistrata a revenit în funcţie la Judecătoria Chişinău.

 

La 22 martie, curent, magistrata Rodica Berdilo de la Judecătoria Chişinău, sediul Centru, a anulat dispoziţia din 13 decembrie 2017, prin care primara interimară a capitalei, Silvia Radu, l-a demis pe Gamreţki. Prin aceeaşi hotărâre magistrata l-a restabilit pe acesta în funcţia de şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie  a Primăriei mun. Chişinău, precizând că în această parte hotărârea „urmează a fi executată imediat”.

 

Primăria nu s-a supus deciziei şi a doua zi, 23 martie, a contestat-o la Curtea de Apel Chişinău. Curtea nu a emis până în prezent nicio hotărâre în privinţa contestaţiei. Următoarea şedinţă va avea loc la 26 iunie, curent.

 

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn