Google+

Situatia in acest moment: 34 de localitati raman blocate, iar 14 - deconectate. Este implicata si armata. Cele mai grav afectate sunt raioanele Stefan Voda si Causeni

Prim-ministrul interimar Gheorghe Brega a descris situatia legata de blocarea traseelor si localitatilor din republica.

 

UPDATE 17:46 Informatii Serviciul Situatii Exceptionale:

 

"Potrivit ultimelor informaţii operative, în ţară rămîn cu drumuri greu practicabile 34 localităţi din raioanele Cantemir, Taraclia, Ştefan Vodă şi Căuşeni. În teren lucrează peste 56 salvatori şi pompieri, cu 115 mijloace de transport. Zeci de mijloace de trasnport au fost deblocate şi tractate de pe mai multe trasee, printre care traseul Plopi-Ştiubei şi Grădiniţa, Taraclia şi Cimişlia. Ajutor pentru cetăţenii care au nevoie de ajutor de deblocare, dar şi pentru prim ajutor, continuă să fie acordat de către echipele de salvatori. Mai mult, în urma condiţiilor meteo defavorabile, rămîn deconectate 14 localităţi din 5 raioane, printre care municipiul Chişinău, Anenii Noi, Căuşeni, Basarabeasca şi Leova. Situaţia din ţară rămîne să fie monitorizată de către angajaţii Serviciului Situaţii Excepţionale".

 

Gheorghe Brega, premier interimar: "Am discutat situatia la moment. Avem peste 72 de localitati bloacate. Sunt implicate si fortele armate, este si transport cu senile, incet-incet deblocam situatia. Avem multe gravide. Am dat dispozitie ca toate gravidele cu termen de nastere de pana la 10 zile sa fie spitalizate. Am dispus sa fie detasat cate un medic din centrele raionale pentru satele unde este nevoie. Cel mai grav sunt afectate r. Stefan-Voda si partial r. Causeni. Indicatii sunt ca pana maine dimineata sa fie deblocate toate satele. 193 de utilaje sunt atrenate. Pe parcursul noptii inca vreo 70 de utilaje vor fi implicate. Mi-au promis spre dimineata partial ca drumurile spre sate sa fie deblocat macar intr-o directie. Este implicata si MoldSilva cu tractoarele, ca sa curate zapada spre sate. Am luat decizia ca de azi inainte Ministerul de Interne se blocheze drumurile atunci o sa fie fie nevoie. Asa cum e in tarile civilizate. Avem 100 de persoane de la Stari Exceptionale care lucreaza. 50 sunt din Chisinau si restul din Balti si Comrat".

 

Sursa foto: captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn