Gheorghe Petic a primit inca 20 de zile de arest in izolator. Decizia a fost luata astazi de Judecatoria Balti, dupa ce ieri sedinta de judecata a fost amanata. Avocatii fostului politist de frontiera spun ca o vor contesta la Curtea de Apel.

Publicat:01.11.2018, 16:47

“Tot respectul pentru avocati dar nu ma poate salva nimeni inafara de organele internationale. Oleg transmite tuturor ca eu nu am violat pe nimeni.”

Avocatii lui Petic spun ca instanta a grabit procesul ca sa ia o decizie pana la ora 16, cand urma sa expire termenul arestului preventiv, si nu ar fi respectat drepturile constitutionale ale partilor din dosar.

Angela ISTRATI, AVOCAT: “Eu astazi imi asum responsabilitatea sa spun ca este un dosar la comanda, deoarece apararii i-a fost respins demersul de a face intrerupere, ne-au lipsit de pauza de masa nu ne-au dat voie sa ne alimentam normal cum este prevazut de constitutie.Avocatii mai spun ca vor contesta decizia de astazi."

Angela ISTRATI, AVOCAT: “Am chemat de doua ori medicii in sedinta de judecata caci starea de sanatate a inculpatului nu este favorabila, judecatorea si-a permis sa spuna ca sunt shouri, vom contesta decizia la Curtea de Apel Balti daca nu este lege in Moldova, vom apela la CEDO.”

 Gheorghe Petic a fost retinut acum 20 de zile, fiind acuzat ca ar fi violat o femeie din Ungheni. Petic insa sustine ca dosarul i-a fost fabricat dupa ce anterior el a scos la iveala mai multe nereguli la frontiera moldo-romana in care ar fi implicati functionari de rang inalt din politie.