Google+

Gramezi de peste mort plutesc pe lacul din satul Iurievca, din Cimislia. Autoritatile locale spun ca evacueaza in fiecare zi pestele de acolo, iar curentii aduc alte mormane la mal - VIDEO

Gramezi de peste mort plutesc pe lacul din satul Iurievca, din Cimislia. Autoritatile locale spun ca evacueaza in fiecare zi pestele de acolo, iar curentii aduc alte mormane la mal - VIDEO
Embed:

Gramezi de peste mort plutesc pe lacul din satul Iurievca, din Cimislia. Autoritatile locale spun ca evacueaza in fiecare zi pestele de acolo, iar curentii aduc alte mormane la mal. Specialistii sustin ca pestele s-a asfixiat din cauza insuficientei de oxigen si a apei poluate.

 

Petru Galii locuieste in apropierea lacului din sat. Barbatul spune ca de cateva zile un miros insuportabil vine dinspre iazul unde o multime de pesti morti zac pe mal. 

 

Petru GALII: “Eu traiesc prima casa de langa lac. Nu pot respira si nici sa lucrez, miroase urat. Vin nepoti si nu pot sa stea la mine. Feciorul imi spune, tata imi iau copiii ca miroase urat la voi.”

 

Elena SUVAC, REPORTER PO TV: “O multime de pesti morti au fost adusi de curenti pe malul lacului. Acestia zac gramada de parca au fost rasturnati aici, iar mirosul este insuportabil. Localnicii spun ca stau asa de cateva zile.”

 

“Noi trebuie sa suportam ceea ce se intampla acum in sat. Nu putem sa punem nici albiturile pe sarma sau sa deschidem geamul sa intre aer curat, deja de vre-o saptamana.”

 

Si ieri a mirosit urat. Si astazi miroase. Este neplacut, nu putem nici usa sa o deschidem, nimic.”

 

Potrivit primarului, lacul este dat in arenda, iar persoana responsabila este obligata sa-l curete si sa-l dezinfecteze. In caz contrar, iazul ar urma sa revina in gestiunea primariei.

 

Nina NISTRIUC, PRIMARUL COMUNEI BRADISTE: “Lucrul este in toi. Eu am fost acolo de doua ori. Oamenii lucrau. Il scoteau si il duceau intr-un loc autorizat.”

 

Responsabilii de la Inspectia Ecologica din raion spun ca pestele s-a asfixiat din cauza apei poluate si a insuficientei de oxigen.

 

Aurica GHERGANOV, INSPECTOR PRINCIPAL AL INSPECTIEI ECOLOGICE DIN CIMISLIA: “Inspectia pentru protectia mediului Cimislia zilnic se deplaseaza la fata locului. Acest peste mort va fi inca , pentru ca este in cantitati mari. El inca o sa iasa si o sa iasa la suprafata.”

 

Nu am reusit sa vorbim cu persoana care a luat iazul in chirie ca sa aflam pozitia acesteia. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn