Google+

Grigore Petrenco ramane in arest la domiciliu. Judecatoria Rascani a respins demersul a cinci europarlamentari - VIDEO

Grigore Petrenco ramane in arest la domiciliu. Judecatoria Rascani a respins demersul a cinci europarlamentari - VIDEO
Embed:

Grigore Petrenco ramane in arest la domiciliu. Judecatoria Rascani a respins demersul a 5 membri ai Parlamentului European, care au cerut ca acesta sa fie cercetat in stare de libertate, mai ales ca trei dintre acestia au venit special la Chisinau. Inainte de sedinta de judecata, Grigore Petrenco a povestit si despre bataile de cap pe care le are din cauza bratarii electronice, care i-a fost atasata de picior dupa ce a fost plasat in arest la domiciliu.



Grigore Petrenco s-a plans ca cel mai grei ii este atunci cand trebuie sa incarce bateria de la dispozitiv, fiind obligat sa stea pironit langa priza.


Pentru a fi eliberat din arest la domiciliu Grigore Petrenco a cerut ajutorul europenilor. Astfel, special pentru sedinta de judecata de astazi au venit trei membri ai Parlamentului european, care au semnat un demers pentru ca fostul comunist sa fie eliberat.

Helmut SCHOLZ, MEMBRU PARLAMENTUL EUROPEAN: “Noi vrem să vedem ce se întâmplă cu acest caz. Este un bloc de opoziţie. Cetăţenii trebuie să fie liberi să vorbească."


Nici venirea europarlamentarilor nu i-a convins pe judecatori, asa ca dupa mai bine de doua ore de deliberari, instanta a respins demersul lor.

Grigore PETRENCO, LIDER PARTIDUL „CASA NOASTRA MOLDOVA": "In republica Moldova se instaureaza un regim, un regim oligarhic, condus de Vlad Plahotniuc..."

Ana URSACHI, AVOCAT: "In trei zile vom face un recurs, unde vom incerca sa scapam de rusinea acestei decizii."


PROCUROR: "Noi am pus accent pe aliniatul din codul de procedura penala ca o parte cind vine cu o cerere de inlocuire a masurii preventive nu poate sa intervina cu o cerere analogica la un interval de o luna...de la hotararea precedenta." 


Grigore Petrenco si colegii sai au fost  retinuti 6 septembrie dupa ce s-au incaierat cu fortele de ordine in timpul unui protest din fata Procuraturii Generale. Atunci, 6 politisti ar fi fost raniti. Dupa aproape jumatate de an in arest in izolator, acum patru zile Grigore Petrenco si cinci colegi ai sai au fost plasati in arest la domiciliu, dupa un demers al deputatilro socialisti. Potrivit oamenilor legii, protestatarii ar fi vrut sa intre cu forta in cladire si sa instaleze abuziv corturi. Acum ei sunt cercetati pentru dezordini in masa si risca pana la 8 ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn