Google+

Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Pe ce vor fi cheltuiti banii - VIDEO

Guvernul a aprobat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2018. Pe ce vor fi cheltuiti banii - VIDEO
Embed:

Intram in 2018 cu un deficit la buget de aproape 5 miliarde de lei. Guvernul a aprobat in aceasta seara proiectul care prevede venituri si cheltuieli mai mari fata de anul trecut. O parte din bani ar urma sa fie repartizatie pentru reparatia drumurilor sau pentru majorarea salariilor la profesori, spune ministerul Finantelor, care prognozeaza o rata a inflatiei de 3,5 procente, de doua ori mai mica fata de cea estimata pentru 2017.

 

Potrivit documentului, veniturile bugetului de stat pentru 2018 vor constitui 36,6 miliarde de lei. Suma va fi incasata din impozite si granturi. Pe de alta parte, sunt estimate cheltuieli de 41,3 miliarde de lei.

 

Sumele au fost calculate in baza cursului de schimb al dolarului, care este de 17,68 lei.  In conditiile unui deficit bugetar de aproape 5 miliarde de lei, autoritatile se gandesc sa acopere gaura din surse externe sau din privatizarea bunurilor publice si vanzarea activelor celor trei banci aflate in proces de lichidare. Proiectul legii bugetului de stat pentru anul urmator se bazeaza pe o crestere economica de 3 %, o majorare a exporturilor de 8 procente si o sporire a importurilor de 6 la suta. Documentul urmeaza sa fie dezbatut in legislativ.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn