Google+

Igor Dodon a dat start reparatiei Presedintiei si a anuntat ca de Ziua Independentei se muta acolo. Pana atunci, cladirea ar urma sa fie restaurata din banii si cu mainile turcilor - VIDEO

Igor Dodon a dat start reparatiei Presedintiei si a anuntat ca de Ziua Independentei se muta acolo. Pana atunci, cladirea ar urma sa fie restaurata din banii si cu mainile turcilor - VIDEO
Embed:

Presedintia a intrat in reparatie. Astazi muncitorii turci au pus deja mana pe unelte si s-au apucat de lucru. Startul a fost dat de Igor Dodon care spera ca de Ziua Independentei va avea birou nou, dar si de ex-ambasadorul Turciei, tara care a oferit pentru asta 7 milioane de euro.

 

“Aproximativ suma proiectului va fi de 10 milioane de euro deoarece cladirea nu a fost folosita de mai multi ani.”

 

Din acesti bani ar urma sa fie reparat interiorul si exteriorul cladirii, dar si va fi cumparata mobila noua. Presedintele Igor Dodon a dat asigurari ca din bugetul statului nu va fi cheltuit niciun banut. Spune ca aportul lui este ca a facut mici modificari la proiect, dupa placul sau.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Am rugat sa modificam proiectul si mai multe coridoare vor fi oficii ca toti sa fie concentrati aici.” 

 

 Asta desis cladirea are zece niveluri. Igor Dodon crede ca de Ziua Independentei se va muta in casa noua, pe banii strainilor.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Vreau sa il invit oficial pe domnul Erdogan pentru a inaugura aceasta cladirile, pentru data de 27 august, Ziua Independentei.”

 

 Lucrarile de reparatie vor fi facute de o companie din Turcia.

 

Natalia GHETU, REPORTER PRO TV: “In acest birou, cel mai mare din toata cladirea, au stat primii presedinti ai Republicii Moldova – Snegur, Lucinschi si Voronin. Tot aici ar urma sa vina si Igor Dodon, dar dupa 27 august cand incaperea va fi luna. Acum aici nu este nimic, totul este prafuit si acoperit de aceasta pelicula.”

 

 Igor Dodon ne asigura ca pentru ajutorul lor turcii nu au cerut nimic in schimb. Astazi, Dodon a semnat un decret prin care l-a decorat pe ex-ambsadorul Turciei pentru faptul ca l-a ajutat sa obtina bani.

 

Igor DODON, PRESEDINTE: “Cei care ne dau autobuze nu spun ce tara ca nu e corect, caci intelegem de unde de alaturi, prieteni, fratii nostri pun conditii si ne vor bine. Ne acorda autobuze si ne bucuram de asta.”

 

 Pana la sfarsitul lui august, muncitorii au mult de lucru, asa ca au si inceput treaba.

 

“Protectie. Abia am inceput.”

 

Igor Dodon a profitat de generozitatea turcilor nu doar in ceea ce priveste reparatia presedintiei. Vara trecuta acesta impreuna cu toata familia s-a bucurat si de o vacanta de lux achitata tot de autoritatile turcesti. 

 

In timpul protestelor din 2009 au fost distruse primele trei etaje ale cladirii. Renovarea a fost oprita inca in 2011 din cauza ca nu se ajungeau bani, pana atunci fiind cheltuiti 106 milioane de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn