Google+

Igor Dodon vrea sa federalizeze Republica Moldova, iar planul sau l-a si prezentat europenilor la Conferinta de Securitate de la Munchen - VIDEO

Igor Dodon vrea sa federalizeze Republica Moldova, iar planul sau l-a si prezentat europenilor la Conferinta de Securitate de la Munchen - VIDEO
Embed:

Igor Dodon vrea sa federalizeze Republica Moldova, iar planul sau l-a si prezentat europenilor la Conferinta de Securitate de la Munchen. Declaratiile apartin celor de la blocul ACUM, care sustin ca au si un document care ar demonstra asta. Presedintia respinge acuzatiile.

 

Igor MUNTEANU, MEMBRUL BLOCULUI “ACUM”: “Este un plan rusesc, care contrazice Constitutia RM si care invoca egalitatea a doua state, intr-un document care urmareste transnistratizarea RM.”

 

Cei de la ACUM spun ca au aceasta informatie de la sursele lor care au participat la Conferinta de la Munchen. Documentul presedintelui ar contine, spun politicienii, elemente precum existenta mai multor natiuni in Moldova sau limba moldoveneasca in grafie chirilica.

 

Maia SANDU, LIDERA PAS: “Noi cerem tragerea la raspundere a lui Igor Dodon si investigarea faptelor de coruptie, mita, contrabanda, uzurparea puterii de stat si negocieri secrete in afara campului constitutional.”

 

Presedintia neaga informatiile, mentionand ca la Munchen a fost prezentat, de fapt, un concept care vorbeste despre promovarea unei politici externe echilibrate, cu respectarea statutului de neutralitate. Conferinta de la Munchen a avut loc pe 15-16 februarie curent.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn