Pe crivaturi vechi, fara picioare, si amplasate direct pe podele. Asa dormeau copiii de la tabara " Trandafir" de la Vadul lui Voda, unde au fost maltratati 13 copii chiar de educatori, care erau si ei minori, scrie ZdG.md.

Publicat:10.08.2018, 07:19

Usi jerpelite, ferestre fara draperii, blocuri sanitare insalubre si conditii minime de curatenie. Asta putem observa din imaginile foto obtinute de ZdG.

„Tabara groazei”, asa a numit-o un copil care a stat aici doar câteva zile, dar si-a implorat parintii sa-l ia acasa dupa doar patru zile.

Secretarul de stat în domeniul educatiei a efectuat o vizita de documentare la tabara. Aceasta a inspectat încaperile, bucataria, blocurile sanitare si cabinele de dus, care s-au dovedit a fi insalubre si într-o stare deplorabila: „Reiesind doar din aceste considerente, activitatea institutiei trebuia sistata înainte de producerea incidentului din noaptea de 7 spre 8 august”.

Tabara „Trandafir” apartine Academiei de Studii Economice, care însa a dat-o în arenda companiei „Dovi Grup”, administrata de Olga Donica. În iunie 2017, aceasta companie a câstigat doua licitatii de 1,02 milioane de lei cu Directia Învatamânt Hâncesti si Consiliul Raional Ialoveni pentru „achizitionarea foilor de odihna pentru copii în sezonul estival”.

Imagini postate de Ministerul Educatiei:

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD