In 8 pagini si-au motivat judecatorii Curtii de Apel, sentinta in cazul lui Veceslav Platon, condamnat la 18 ani de inchisoare pentru fraudele de la BEM. Avocatii spun ca magistratii au copiat decizia primei instante, iar Platon, prezent la sedinta le-a dat in obraz ca nici macar nu au vrut sa citeasca decizia motivata.

Publicat:01.02.2018, 17:02

“Le-a fost rusine sa citesca macar aceasta declaratie a lor de prostie si tampenie.”

 Inconjurat ca de obicei de mascati, Veaceslav Platon a fost escortat in instanta pentru a-i fi inmanata o copie a deciziei motivate in cazul dosarului in care acesta acesta a fost condmnat pentru fraudele de la BEM.

Avocatii acestuia spun ca au cerut ca judecatorii sa citeasca sentinta integrala insa au fost refuzati. Aparatorii lui Platon s-au aratat nemultumiti si de faptul ca motivarea este foarte scurta.

Eduard RUDENCO, AVOCAT:Daca instanta considera ca motivarea pe 8 pagini la un apel care contine peste 400 de pagini este suficienta, este o rusine. In esenta pe capete de invinuire, pe infractiunil pe care dansul este invinuit aceasta instanta nu s-a expus si a copiat decizia primei instante.”

 
In termen de 30 de zile decizia de astazi a Curtii de Apel poate fi contestata la Curtea Suprema de justitie. Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat la 18 ani de inchisoare, pentru escrocherie si spalare de bani in proportii deosebit de mari in dosarul fraudelor de la Banca de Economii.

Acum cateva luni, acesta s-a mai pricopsit cu 12 ani de inchisoare intr-un alt dosar pornit pentru corupere pasiva si escrocherie. El se declara nevinovat si il acuza pe Vlad Plahotniuc de fabricarea dosarelor. Liderul PD a declarat anterior intr-un interviu ca omul de afaceri il ataca pentru a-l intimida.