Google+

In Bruxelles a fost activat planul de urgenta pentru catastrofe. Marturiile moldovenilor de acolo: "Ne este frica, e mare haos. Totul e inchis" - VIDEO

In Bruxelles a fost activat planul de urgenta pentru catastrofe. Marturiile moldovenilor de acolo: "Ne este frica, e mare haos. Totul e inchis" - VIDEO
Embed:

Bruxelles a devenit o capitala a terorii, dupa atacurile teroriste de astazi dimineata. In multimea de pe aeroport unde au avut loc cele 2 explozii s-a aflat si deputata Valentina Buliga. Aceasta insa nu a patit nimic. Dupa atentate, in Bruxelles a fost activat planul de urgenta pentru catastrofe, iar locuitorii sunt in stare de soc. Cativa moldoveni stabiliti in capitala Belgiei spun ca se tem pentru viata lor. Lumea este speriata si sta inchisa in case. Ministerul de Externe de la Chisinau a comunicat ca deocamdata nu detine informatii ca printre victime s-ar afla si moldoveni.


Corina VATAVU, MOLDOVEANCĂ STABLITĂ ÎN BELGIA: “Ne este frica. E mare haos aici.”


Corina este stabilita de 3 ani in Bruxelles impreuna cu familia sa. Intrucat vin sarbatorile pascale si-au luat bilete la avion ca sa fie alaturi de cei dragi. Asa ca astazi la ora 17 toti trebuiau sa mearga la acel aeroport si sa zboare acasa.


Corina VATAVU, MOLDOVEANCĂ STABLITĂ ÎN BELGIA: “Deja am anulat tot. Totul e inchis. Asteptam sa vedem ce o sa ne zica autoritatile. Ce avem de facut mai departe.”

 

Un alt moldovean la fel este stabilit acolo cu toata familia. Abia ajunsese la serviciu alaturi de Gara de Sud din Bruxelles, cand a inceput panica.


Barbatul spune ca dupa atacurile teroriste din Paris, abia se linistisera apele si lucrurile revenise la normal.


Tot la Bruxelles se afla si o delegatie a Parlamentului Republicii Moldova, formata din deputatii Liliana Palihovici, Dumitru Diacov, Artur Resetnicov, Valentina Buliga si Marian Lupu. Majoritatea dintre ei se aflau in acel moment la hotel. Dumitru Diacov ne-a declarat ca maine toti aveau programat zborul spre casa. 


Din motive necunoscute deputata PD Valentina Buliga se afla la aeroport. Aceasta a declarat pentru portalul deschide.md ca era chiar la 30 de secunde de explozie. Presedintele tarii, Nicolae Timofti, Guvernul si Parlamentul au condamnat atacurile teroriste de la Bruxelles.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn