Locuitorii unor blocuri de la Ciocana sunt revoltati ca in curtea lor va fi amenajata o gunoiste. Faptul ca deseurile vor fi aduse chiar langa terenul de joaca ii nemultumeste cel mai mult. Autoritatile, la randul lor spun ca nu au alta solutie si ca acesta e singurul loc unde pot amenaja o platforma pentru cei din zona.

Publicat:05.11.2018, 15:29

Gunoiestea urmeaza sa fie amplasata  langa terenul unde se joaca micutii si locul unde oamenii isi pun rufele la uscat. Vestea a revoltat-o pe aceasta femeie. 

"Eu nu sunt de acord, aici lenjeria se usuca, aici este teren de joaca. Aici vor fi mereu probleme, miros urat, aici vor fi muste mereu."

Iar femeile care au copii mici se tem ca din cauza gunoistii se vor aduna aici cainii vagabonzi.

"Nu e un loc potrivit foarte des sunt copii. Vara o sa fie un miros urat caini o sa fie."

"Gunoi, nui frumos asta doar tot pentru sanatatea copiilor."

"Autoritatile vor sa construiasca aici o gunoiste, nu este bine pentru ca alaturi este teren de joaca. Aici sunt camine, locuiesc oameni si noi vom fi nevoiti sa respiram cu asta."

 Oamenii care isi au apartamentele in cele doua blocuri cu 16 etaje din aceeasi curte sunt, insa, multumiti pentru ca pana acum deseurile lor se adunau chiar la intrarea in scara.

"20 de metri sunt, ce mai trebuie. Dar la blocurile cu 16 etaje tomberoanele stau chiar sub usi asta e normal."

"De a face centralizat ca sa vina masina intr-un loc, lucru tare bine venit."

Responsabilii de la directia locativ-comunala sustin ca au amenajat platforma la solicitarea locuitorilor blocurilor cu 16 etaje. 

Natalia BARZOI, PRESEDINTELE ASOCIATIEI LOCATIVE: "Orice gunoiste este amplasata dupa niste termeni, ea trebuie sa fie 20 de metri de la teren. Este autorizatie ca avem voie sa construim o gunoiste."

Responsabilii de la primarie spun ca acesta este unicul loc unde poate fi construita gunoistea, desi la doar cativa metri mai este una care va fi lichidata. Ei sustin ca nu pot sa o construiasca in acelasi loc pentru ca masina de salubrizare nu ar avea acces.