Google+

In loc sa fie reduse preturile la carburanti, agricultorii sa primeasca subventii. Este una dintre solutiile propuse de comisia economie, care l-a audiat pe directorul ANRE - VIDEO

In loc sa fie reduse preturile la carburanti, agricultorii sa primeasca subventii. Este una dintre solutiile propuse de comisia economie, care l-a audiat pe directorul ANRE - VIDEO
Embed:

Preturile la carburanti nu pot fi reduse prin micsorarea accizelor pentru ca asta ar insemna sume uriase taiate din buget. Asa ca o solutie ar fi ca cei mai afectati, cum ar fi agricultorii, sa primeasca subventii. La aceasta concluzie au ajuns astazi deputatii din comisia economie care au discutat cu directorul ANRE. Decizia finala sta totusi in mainile guvernului care ar trebui sa gaseasca bani pentru asta.

 

Stefan CREANGA, DEPUTAT PPEM, SEFUL COMISIEI ECONOMICE: “Fiecare leu in minus de accize asta minus 500 de milioane in bugetul de stat. Trebuie sa fim rationali ca acest instrument, chiar daca se micsoareaza cu un leu, asta e o actiune temporara.

 

 George MOCANU, DEPUTAT INDEPENDENT: “Fie statul dimineaza accizul sau TVA-ul, ce inseamna automat minus pentru bugetul de stat, fiindca e populism, fie se propun mecanisme de subventionare pentru fiecare categorie tinta afectata.”

 

 Tudor COPACI, DIRECTOR ANRE: ”Politicile de subventionare, asta tine de guvern. Producatorii agricoli, industria produselor alimentare.”

 

 Chemat astazi in fata comisiei economice, pentru a fi audiat la subiectul formarii tarifelor la produsele petroliere, directorul ANRE, Tudor Copaci a explicat ca singurul lucru la care poate interveni agentia este cifra marjei comerciale.

 

Vladimir VITIUC, VICEPRESEDINTE PARLAMENT: “3, 25 de lei per litru pentru acoperirea altor cheltuieli. Minunat. Asta per litru.”

 

 Tudor COPACI, DIRECTOR ANRE: “Ce-i legat de statii de alimentare, eu vreau sa va mentionez ca pe parcursul ulimilor ani, ei trec la alte afaceri, vanzare ceai, karaoke. Ei mai mult incaseaza pe astea, decat pe motorina. Suntem la limita, daca mai micsoram marca comerciala,  noi ucidem concurenta total.”

 

 Copaci sustine ca ANRE a suspendat pentru prima data preturile plafon, la sugestia premierului, doar pentru a face analize suplimentare.

 

Alina ZOTEA, DEPUTAT PL: “Daca era acea decizie corecta, dvs ieseati public si spuneati ca va mentineti decizie, ca o conduceti, e o decizie corecta. Imi pare rau, domnule prim-ministru.”

 

 Tudor COPACI, DIRECTOR ANRE: “Chiar daca suntem independenti, noi suntem sub control parlamentar. Vrem noi sau nu vrem.”

 

 Seful agentiei a indemnat oamenii sa prinda reducerile pentru a se alimenta, asa cum o face el. Acesta insa nu a precizat cum s-au descurcat companiile petroliere in ultima luna, cand preturile plafon au ramas neschimbate si daca a primit vreo plangere de la importatori.

 

De astazi, un litru de benzina costa cu cinci bani mai putin decat ieri, adica 19 lei si 10 de bani, iar motorina s-a ieftinit cu noua bani si costa 17 lei per litru. Ultimele doua scumpiri operate de ANRE au fost urmate de proteste si suspendate. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn