Google+

Inaugurare de ziua lui Chirtoaca. Au aparut primele cismele publice in oras, trei dintre care se afla in parcul Valea Morilor - VIDEO

Inaugurare de ziua lui Chirtoaca. Au aparut primele cismele publice in oras, trei dintre care se afla in parcul Valea Morilor - VIDEO
Embed:

Inaugurare de ziua lui Chirtoaca. Au aparut primele cismele publice in oras, trei dintre care se afla in parcul Valea Morilor. De astazi, trecatorii pot lua o gura de apa gratuit, toate cheltuielile fiind suportate de Apa-Canal.

 

“Am gustat-o. Calda pana ce, trebuie sa se raceasca putin.”

 

Patru cismele au fost deja montate in oras, trei dintre care in Parcul Valea Morilor: una la intrare, una langa plaja si alta langa Scara Cascadelor.

 

“Oamenilor li se face câte o bucurie mică, în timp ce în ţară sunt probleme mai serioase.“

 

6500 de lei a costat instalarea fiecareia, cismelele fiind aduse din Romania si potrivite astfel incat sa se potriveasca decorului.

 

“-Sunt oameni nevoiasi care nu au bani si resurse si au nevoie de apa. - E igienic sa bea toti. - Nu cred, trebuie de mai gandit.”

 

“- Nu e igienic, poate este o cana ceva. - O sa umblati cu canuta din urma? - Poate este vreo una obsteasca.”

 

“ - Ei nu e igienic, e igienic.”

 

Inca 9 cismele vor aparea in oras. Cheltuielile sunt suportate de intreprinderea Apa-Canal. 

 

Veronica HERTA, SEF I.M. “APA-CANAL”: “-De ce astazi? -Deoarece astazi isi serbeaza ziua de nastere acel om de la care a pornit ideea.”

 

 Din robinetele cismelelor curge aceeasi apa care ajunge si in casele noastre.

 

Veronica HERTA, SEF I.M. “APA-CANAL”: “Cu siguranta vor fi oameni care vor spune ca nu pot veni cu sticla de 5 l sau ca trebuie sa se aplece prea mult. Este o obisnuinta ca noi moldovenii sa fim criticati.”

 

La sfarsitul lunii mai, tarifele la apa au crescut cu 1 leu si 50 de bani pentru consumatorii casnici, astfel incat un metru cub a ajuns sa coste 10 lei si 69 de bani, in urma unei solicitari facute de furnizor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn