Din 5 februarie a fost numita judecatoare la Judecatoria sectorului Centru al capitalei.

Publicat:13.02.2015, 13:29

Este vorba de Svetlana Tizu care, prin decret prezidential, a fost numita judecatoare pentru urmatorii 5 ani. Magistrat.md a accesat profilul de pe Facebook al tinerei magistrate, unde a gasit fotografii cu Tizu imbracata sumar, pozele fiind facute pana a-si incepe cariera de judecatoare.

Svetlana Tizu pare sa fie pasionata de fuste si rochii scurte, pe care va trebui acum sa le ascunda sub roba, cel putin in timpul lucrului la judecatorie. Solicitata de PRO TV.MD sa-si spuna opinia, judecatoarea a preferat sa nu comenteze fotografiile.  Cateva ore mai tarziu, profilul judecatoarei a disparut de pe Facebook.

CSM, care a confirmat ca persoana din fotografii este judecatoarea Tizu, sustine ca deocamdata nu se poate expune daca aceasta a incalcat in acest fel etica, precizand doar ca cel mai probabil aceasta chestiune se va discuta intr-o sedinta.  In legea cu privire la statutul judecatorului, dar si in Codul de Etica este scris doar ca judecatorul "trebuie sa se abtina de la orice comportament, actiune sau manifestare care ar putea prejudicia increderea publicului in sistemul judecatoresc", dar si ca judecatorii "poarta raspundere disciplinara pentru incalcarea obligatiilor prevazute la art.15, pentru comportamentul care dauneaza intereselor serviciului si prestigiului justitiei".

 *sursa foto: Facebook.com/Magistrat.md

Anterior, site-ul delipress.md a scris despre o alta judecatoare, Maria Cozma, de la Ciocana, care a aparut in costum de baie. Ea a declarat ca poza a fost facuta in 2010, in timpul unei vacante la mare. Pe atunci nu avea nici o legatura cu sistemul judecatoresc.