Google+

7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare intr-un penitenciar semiinchis pentru primarul de Orhei: Ilan Sor a fost eliberat din arest la domiciliu pana la pronuntarea sentintei definitive

Primarul de Orhei Ilan Sor a fost condamnat la 7 ani si 6 luni de inchisoare cu executare intr-un penitenciar semiinchis. Decizia a fost luata de catre magistratii de la Judecatoria Buiucani. Sor a fost eliberat din arest la domiciliu si plasat sub control judiciar pana la pronuntarea sentintei definitive.

 

Decizia motivata va fi prezentata pe 17 iulie. Potrivit avocatului primarului de Orhei, Sor a plecat inainte de a fi pronuntata sentinta in cazul sau pentru ca s-ar fi simtit rau si a fost chemata ambulanta.

 

Daca Curtea de Apel va mentine decizia Judecatoriei Buiucani, Ilan Sor va sta la inchisoare cel mult 6 ani si jumatate, intucat anul pe care l-a petrecut in arest la domiciliu va fi scazut din sentinta de 7 ani si 6 luni emisa astazi de magistrati.

 

In Republica Moldova sunt 3 penitenciare de tip semiinchis, la Lipcani, Branesti si Cricova.

 

 

PROCUROR DE CAZ: "Este o decizie neintemeiata, deoarece pe parcursul urmaririi penale a fost atestata vinovatia lui Ilan Sor in comiterea infractiunilor. Eu pledez pentru o pedeapsa mai aspra pentru Ilan Sor. Voi depune o contestatie la Curtea de Apel CHisinau."

 

 

AVOCATUL LUI ILAN SOR: "Putem sa ne atasam fata de Ilan Sor asa cum dorim sau chiar sa-l incurajam. Noi am auzit deja foarte mult si cred ca toti cei care au avut ceva de spus, deja si-au spus parerea. Ilan Sor a fost primul care a numit suma furata din Banca de Economii, pana la investigatia Kroll. Nu trebuie sa uitam ca doar Ilan Sor a numit schema dupa care s-a furat banii din banca. El a numit chiar si beneficiarii acestor sume de bani. Lui i-a fost adusa o invinuire pe care el, de fapt, a descoperit-o. Noi vom examina sentinta. Ilan Sor nu se considera vinovat si nici nu se va considera, deoarece el nu a facut nici o infractiune."

 

Ilan Sor este invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. El se declara nevinovat.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn