Google+

Instanta a decis soarta cafenelei Guguta si a imobilului cu 13 etaje din Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant” - ZdG.md

Curtea de Apel Chisinau a decis ca „Regata Imobiliare” (succesor in drepturi procedurale a „Finpar Invest” SRL) poate privatiza terenul unde actualmente se afla cafeneaua Guguta. Prin aceeasi decizie, luata la data de 7 iunie 2018, compania isi mentine si dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje in locul edificiului din Gradina Publica „Stefan cel Mare si Sfant”. Judecatorii au respins cererile Consiliului Municipal Chisinau si a Agentiei de Inspectare si Restaurare a Monumentelor prin care se solicitau interzicerea constructiei, scrie ZdG.md

 

Regata Imobiliare SRL (succesor în drepturi procedurale a firmei „Finpar Invest”, controlată de familia lui Vladimir Plahotniuc) poate construi un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguţă din centrul capitalei şi are dreptul de a privatiza terenul aferent.

 

Curtea de Apel (CA) Chişinău a respins cererea de apel înaintată de Consiliul Municipal Chişinău (CMC) şi cererea de apel înaintată de Agenţia de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor.

 

Totodată, CA a admis cererea de apel înaintată de ÎCS Regata Imobiliare. Astfel, CA a admis pretenţia reclamantului ÎCS Regata Imobiliare şi a anulat sintagma „fără drepturi de privatizare” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chişinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014.

 

În rest, în partea admiterii pretenţiilor reclamantului, hotărârea primei instanţe se menţine fără modificări. Astfel, se menţine partea anulării sintagmei „cu regimul actual de înălţime” din pct.1 al Deciziei Consiliului municipal Chişinău nr.11/35 din 23 decembrie 2014. Altfel spus, judecătorii au dat undă verde agentului economic să construiască un imobil cu 13 etaje în locul cafenelei Guguţă din coasta Grădinii Publice „Ştefan cel Mare şi Sfânt”.

 

CA a emis dispozitivul deciziei la 7 iunie, curent. Decizia luată de judecătorii Lidia Bulgac, Silvia Gârbu şi Grigore Daşchevici este definitivă şi executorie, însă poate fi atacată cu recurs la Curtea Supremă de Justiţie în termen de două luni de la data comunicării deciziei integrale.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZIARUL DE GARDA.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn