Google+

Instanta din Moldova a decis soarta „frizerului din Calarasi”, dupa ce Italia l-a condamnat la 24 de ani de inchisoare - Ziarul de Garda

Instanta din Moldova a decis soarta „frizerului din Calarasi”, dupa ce Italia l-a condamnat la 24 de ani de inchisoare - Ziarul de Garda
Embed:

Judecatoria Chisinau a pus in aplicare pedeapsa cu inchisoare pentru omor, emisa de instantele din Italia, pe numele lui Sergiu Buruiana, unul dintre suspectii care i-au tuns fortat pe doi tineri la o benzinarie din Calarasi. Buruiana va sta 22 de ani si cinci luni intr-un penitenciar din R. Moldova, dupa ce in aprilie 2012 a omorat un tunisian intr-o piata din orasul Padova, iar justitia italiana l-a condamnat definitiv la 23 de ani si unsprezece luni de inchisoare, scrie ZdG.md.

 

Încheierea prin care faptele lui Sergiu Buruiană au fost încadrate în limitele Codului Penal al R. Moldova a fost emisă la 12 octombrie 2018 de către magistratul Andrei Niculcea, care a a dispus şi plasarea în arest preventiv a condamnatului, până când actul judecătoresc va deveni irevocabil.

 

Prin aceeaşi încheiere, s-a dispus încasarea din contul lui Sergiu Buruiană în beneficiul familiei părţii vătămate a prejudiciului cauzat prin infracţiune în sumă de 100 000 de euro, precum şi cheltuielile de judecată în folosul Trezoreriei statului italian în sumă de 3 300 de euro.

 

Pentru omorul săvârşit, Curtea de Juraţi din Padova (10 aprilie 2014) şi ulterior Curtea de Apel cu Juraţi din Veneţia (22 aprilie 2015) l-au pedepsit pe Sergiu Buruiană, inclusiv, prin interdicţia „pentru totdeauna de a profesa în cadrul instituţiilor publice şi suspendarea executării dreptului la autoritatea părintească”. 

 

În acestă parte, instanţa din R. Moldova a respins demersul autorităţilor din Italia, pe motiv că „prevederile legislaţiei penale ale Republicii Moldova nu prevăd pentru infracţiunile comise de Buruiană Sergiu pedeapsa complementară sub formă de interzicerea ocupării funcţiilor publice şi suspendarea de drepturile părinteşti, din care motiv, pedeapsa în această parte nu poate fi recunoscută şi preluată spre executare”.

 

[...]

 

Sergiu Buruiană, unul dintre suspecţii care i-au tuns forţat pe cei doi tineri din Călăraşi, a fost anunţat în căutare internaţională de către organele de drept ale Italiei în octombrie 2012, după ce a participat la omorul unui tunisian într-o piaţă din oraşul Padova. Crima a avut loc în aprilie 2012, iar totul ar fi pornit de la un conflict dintre un grup de tunisieni şi un grup de moldoveni, care s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului. Ulterior, Buruiană a fugit din Italia şi s-a refugiat în R. Moldova, stat care nu-şi extrădează cetăţenii.

 

Prin hotărârea Curţii de Juraţi din Padova din 10 aprilie 2014, Sergiu Buruiană a fost pedepsit cu 24 de ani de închisoare, iar un an mai târziu, la 22 aprilie 2015, Curtea de Apel cu Juraţi din Veneţia a redus cu o lună pedeapsa.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn