Intentia venita de la partid devine lege in legislativ. Promisiunea democratilor de a majora cu pana 50 la suta salariile primarilor si functionarilor din primarii a fost votata astazi in prima lectura. Opozitia spune ca nu este decat o momeala electorala.

Publicat:20.07.2018, 15:15


Odata prezentat proiectul in plen, s-au pornit discutii aprinse. 

Grigore COBZAC, DEPUTAT PLDM: “Care este scopul acestor majorari, de simte deficit de cadre?”

 Eugeniu NICHIFORCIUC, DEPUTAT PD: “Scopul este unul, de a majora.”

 Grigore COBZAC, DEPUTAT PLDM: “Poate adevaratul scop ca ei in continuare sa indeplineasca functiile de jandarmi ale actualului partid?”

 Opozitia sustine ca democratii vor sa obtina beneficii electorala prin aceasta initiativa.

Mihai GHIMPU, LIDER PL: ”O sa avem nu o majorare, dar o discriminare, pentru ca unele primarii mai puternice o sa poata majora, alte consilii nu o sa aiba venit. O bucata de macuc aruncata in an electoral.”

 Tudor DELIU, DEPUTAT PLDM: “Acest proiect este cu iz electoral si nu poate sa soluctioneze problema cu salariile. Ei vor sa majoreze pana la anul nou. Deci, este o momeala electorala.”

 Sergiu SIRBU, DEPUTAT PD: “Daca toate proiectele ar avea tenta electorala, atunci bine, sa fie. S-au gasit bani acum pentru aceasta majorare. Probabil ca este o frustrare ca nu au venit ei cu astfel de lege.”

 Vladimir VORONIN, LIDER PCRM: “Se majoreaza salariile la primar si cativa din primarie, dar nu la toti. Acest lucru ne pune pe ganduri ca asta e un fel de act de corupere a acetor primari in perioada alegerilor locale si parlamentare. Ei fac mai mult o indexare. Declaratia e de 50 de procente, dar o sa primeasca 200 de lei.”

 Stefan CREANGA, DEPUTAT GPPEM: “Sa spunem ca sunt resurse financiare doar pana la sfarsitul anului este incorect, deoarece noi incercam sa facem modificari. Se ia in calcul inclusiv cadrul bugetar pe termen mediu, deci pe 3 ani.”

 Si Platforma Demnitate si Adevar a reactionat, mentionand ca decizia este una populista, pentru ca vizeaza doar factorii de influenta din regiuni, nu si nu toti functionarii publici. Proiectul de lege a fost votat in prima lectura si trebuie sa treaca si de a doua pentru a intra in vigoare.